У РФ вcтановили "тарифи" за відстрочку від мобілізації — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

У РФ вcтановили "тарифи" за відстрочку від мобілізації — Генштаб

У РФ вcтановили "тарифи" за відстрочку від мобілізації — Генштаб
Джерело:  online.ua

Протягом останньої доби ЗСУ відбили атаки військ РФ в районах населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Одрадівка та Бахмутське. Авіація Сил оборони завдала 9 ударів. На окупованих територіях росіяни затримують місцевих чоловіків призовного віку.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація про вторгнення РФ

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Одрадівка та Бахмутське.

Авіація Сил оборони завдала 9 ударів. Було уражено один опорний пункт, три райони зосередження озброєння та військової техніки, а також п’ять зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили один БпЛА.

Ракетні війська і артилерія уразили шість командних пунктів, тринадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами, один зенітний ракетний комплекс та чотири засоби ракетних військ і артилерії ворога.

Ракетні удари РФ

Гешнтаб ЗСУ повідомляє, що віська РФ завдали 3 ракетних та 5 авіаційних ударів, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України.

Вранці, 30 вересня, російські окупанти скоїли черговий акт тероризму, завдали ракетного удару по колоні цивільного автотранспорту, що з гуманітарною метою пересувалась по території Запорізької області. Удари було завдано ракетами ЗРК “С-300”. За попередньою інформацією, загинуло щонайменше 25 людей, значно більше - зазнали поранень.

Крім того, для руйнування цивільної інфраструктури міст, ворог продовжує використовувати ударні БпЛА “Shahed-136” іранського виробництва.

Мобілізація в РФ та на окупованих територіях

В РФ триває часткова мобілізація.

 У Хабаровському краї посадові особи, відповідальні за відбір та підготовку мобілізаційного ресурсу, встановили нові корупційні “тарифи”. Так, відстрочка від мобілізації коштує 100 тисяч рублів, що є практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення.

Окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України.

У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку. Після поверхневого визначення придатності до військової служби, їх направляють на комплектування підрозділів, що планується задіяти в районі проведення бойових дій.

У Бердянську примусово відмобілізували працівників деяких підприємств, які залишились працювати на окупованій території. Крім того, в місто прибули посилені підрозділи росгвардії з метою придушення ймовірного спротиву місцевого населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?