У РФ вигадали фейк про заплановані "диверсії" України в Африці
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ вигадали фейк про заплановані "диверсії" України в Африці

У РФ вигадали фейк про заплановані "диверсії" України в Африці
Джерело:  online.ua

У Росії кремлівські пропагандисти почали поширювати фейки про те, що британські спецслужби нібито підготували український військовий підрозділ, який незабаром повинен відплисти з Ізмаїлу до Африки для "диверсій".

Джерело: BBC, росЗМІ

Росіяни брешуть, що Україна планує диверсії в Африці

Синхронізований з точністю до хвилини випуск трьома основними агентствами ідентичної інформації з посиланням на одне й те саме анонімне джерело може свідчити про заздалегідь спланований вкид з метою максимально широкого поширення, - йдеться в повідомленні.

Путінські пропагандисти брешуть про те, що загін складається зі 100 осіб, які мають бойовий досвід "на Східному фронті".

Окрім того, у фейках зазначається, що підготовку загону проводила служба британської зовнішньої розвідки МІ-6.

У країні-агресорці також вигадали, що цей загін очолює підполковник ГУР Віталій Пращук.

За словами пропагандистів, головна ціль вигаданого ними загону – "проведення диверсій на об'єктах інфраструктури в країнах Африки, а також ліквідація африканських лідерів, орієнтованих на взаємодію з Росією".

Нинішнє повідомлення російських інформагентств може слугувати вказівкою на створення російським військовим керівництвом інформаційного прикриття своїх подальших операцій у цьому районі, - пояснюють британські журналісти.

Пригожин також частіше почав згадувати про Африку

Як зазначають американські аналітики, очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин почав утримуватися від коментарів про війну в Україні, однак, що цікаво, він почав активно коментувати діяльність своїх найманців в Африці.

Пригожин продовжує коментувати питання, пов’язані з діяльністю "Вагнера" на африканському континенті, щоб залишатися активним в інформаційному просторі, але помітно утримується від коментарів щодо війни в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?