У РФ зафіксували нові вантажі з Ірану. Там можуть бути нові дрони — Гуменюк
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ зафіксували нові вантажі з Ірану. Там можуть бути нові дрони — Гуменюк

У РФ зафіксували нові вантажі з Ірану. Там можуть бути нові дрони — Гуменюк
Джерело:  online.ua

У РФ зафіксували нові вантажні перевезення за напрямком Тегеран — Москва. Це може свідчити про постачання нових безпілотників або запасних частин до них.

Джерело: Суспільне

Нові постачання дронів до Росії з Ірану

За словами Наталі Гуменюк, наразі, у РФ намагаються самостійно виготовляти дрони. Налагоджуючи відповідне виробництво, держава-терорист може опиратися на підтримку певних країн.

Ми бачили активність вантажних перевезень з напрямком Тегеран — Москва, які зазвичай пов’язані з постачанням додаткових безпілотників типу "Шахед", або запасних частин до них. Оскільки в Росії налагоджують самостійне виробництво і ми вже фіксували факт, що вони маркують дрони, виготовлені власноруч або на своїй території, специфічними літерами кирилиці — це означає, що високоточні технології для Росії зараз не доступні, але вони можуть спиратися на отаку підтримку, яку надають країні-терористці ще деякі країни у світі, — сказала Гуменюк.

Гуменюк також додала, що у Чорному морі корабельне угруповання розгорнуто в кількості дев'яти одиниць. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксували, вони заведені в пункти базування.

Пам’ятаємо про те, що і в пунктах базування, вони можуть бути споряджені й готові до виведення на бойовий курс за 2-3 години фактично, або ж можуть бути застосовані з бухт. Ця практика вже ворогом використовувалася, вона досить небезпечна і для самого екіпажу ракетоносіїв. Але коли ж росіяни берегли своїх, - зазначила очільниця пресцентру.

Як Іран допомагає Росії в постачанні дронів

Ще на першому році повномасштабного вторгнення РФ заручилася допомогою Ірану в питанні постачання дронів-камікадзе типу Shahed. З тих пір Росія регулярно використовує ці БПЛА для атак на військову та цивільну інфраструктуру України. Через це на Іран накладають чисельні санкції.

Нещодавно стало відомо, що Кремль з допомогою Ірану намагається створити армію з 6 тис ударних дронів до 2025 року. Ці БпЛА, зокрема, використовуватимуться для атак по Україні.

Угода Росії з Іраном про продаж зброї на мільярд доларів, була укладена в листопаді за 500 миль на схід від Москви в регіоні Татарстан. ЇЇ мета полягає в тому, щоб до літа 2025 року створити в країні 6000 безпілотників. Цього буде цілком достатньо, щоб усунути хронічну нестачу російській армії безпілотних літальних апаратів на передовій.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?