У РФ заявили про готовність до переговорів — у МЗС відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

У РФ заявили про готовність до переговорів — у МЗС відповіли

У РФ заявили про готовність до переговорів — у МЗС відповіли
Джерело:  online.ua

Очільник російського МЗС Сергій Лавров знову заявив про готовність до переговорів з Заходом за умови "реалістичних пропозицій". В українському МЗС єдиною реалістичною пропозицією назвали припинення війни і виведення всіх російських військ до кордонів 1991 року.

Джерело: росЗМІ, МЗС України

У Росії знову заговорили про відкритість до переговорів

Ми завжди готові вислухати наших західних колег, якщо вони звернуться з черговим проханням організувати розмову. Сподіваюся, що, крім відтворення в контактах по лінії дипломатичних відомств і по інших каналах того, що вони публічно в пропагандистському запалі кажуть, нам зможуть запропонувати якісь серйозні підходи, які сприятимуть розрядці напруженості й повністю враховуватимуть інтереси Російської Федерації та її безпеки, - сказав Лавров.

За його словами, РФ готова говорити з Заходом, якщо він звертатиметься до РФ "з реалістичними пропозиціями, що спираються на принципи рівноправності та взаємної поваги інтересів, спрямованих на пошук компромісів і балансу інтересів усіх країн у цьому регіоні".

Він додав, що Путін неодноразово говорив про те, що РФ ніколи не відмовлялася і не відмовляється від переговорів, а відмовляється нібито "Україна за прямою вказівкою західних спонсорів".

Лавров також пригрозив, що "чим довше вони тягнуть із переговорами, тим складніше їм буде з нами домовлятися".

Реакція МЗС України на заяви Лаврова

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко зазначив, що єдиною реалістичною пропозицією має бути негайне припинення Росією війни проти України та виведення російських військ із української території за межі кордонів станом на 1991 рік.

Той, хто дійсно прагне переговорів, не знищує енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку, не займається масовими стратами цивільних людей, не обстрілює житлові квартали, не оголошує мобілізацію додаткових 300 тис. військовослужбовців, не блокує поставки зернових, не висуває ультиматумів. Заява Лаврова про готовність до переговорів є не що інше, як чергова димова завіса, аби виграти час на тлі поразок російської армії.

Ніколенко підкреслив, що допоки Росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна – на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?