У РНБО дали прогноз на зустріч Зеленського з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

У РНБО дали прогноз на зустріч Зеленського з Путіним

У РНБО дали прогноз на зустріч Зеленського з Путіним
Джерело:  LB.ua

Секретар РНБО Олександр Данилюк прогнозує, що зустріч між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним все ж таки відбудеться. Вона необхідна для опрацювання нового механізму вирішення проблеми звільнення заручників, оскільки зовнішній вплив не дає результатів. Про це Данилюк розповів в інтерв’ю виданню  LB, інформує ONLINE.UA.

За словами секретаря РНБО, деталі про можливу зустріч Путіна та Зеленського поки невідомі. Але вона стосуватиметься не тільки питання звільнення заручників, алей й процесу виконання Мінських угод.

«В принципі, ми хочемо повністю реалізувати «Мінськ» – це в наших інтересах. Ми хочемо реінтегрувати ці території і вважаємо, що ми до цього готові. У 2014 році зробити це було смерті подібно – ми б як країна просто не витримали, не змогли б», – заявив Данилюк.

Чиновник нагадав, що Верховна Рада вже ухвалила частину необхідних для цього законів – закон про «спеціальний статус» та амністію.

На думку Данилюка, умовою для реінтеграції повинна стати миротворча місія ООН і повне роззброєння незаконних збройних формувань. Крім того, секретар РНБО вважає, що реінтеграція в Україну – єдина надія для Донбасу.

«Що зараз з себе представляють так звані ЛНР і ДНР – це територія з відсутнім бізнесом, там все субсидується та мілітаризується Росією. Молоді там немає, тому що отримуєш освіту, а диплом не визнається. Це територія, яка фактично приречена.

У 2014 році моя команда вираховувала, у скільки приблизно Росії може обійтися Донбас і Крим, тоді виходила сума близько 4 мільярдів доларів. В іншому випадку ця територія стане вмираючої, нікому не потрібною. Але це ж наша територія, наші громадяни. У нас перед ними є моральні зобов’язання. Реінтеграція буде важкою, але якщо ми зможемо пройти цей шлях, зможемо проковтнути проблему, – то станемо сильнішими», – заявив Данилюк.

На переконання Олександра Данилюка, реінтеграція – не миттєвий процес, тому якщо щось піде не так, «ми можемо змінювати свою позицію».

Нагадаємо, що сьогодні Володимир Зеленський Зеленський висловив свою позицію щодо розведення військ біля Станиці Луганської та розповів про «крихку надію на початок завершення гарячої фази війни».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?