У Росії детально пояснили, чому Трампу з Путіним не по дорозі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії детально пояснили, чому Трампу з Путіним не по дорозі

У Росії детально пояснили, чому Трампу з Путіним не по дорозі
Джерело:  online.ua

Глава Білого дому Дональд Трамп не допомагатиме президенту Росії Володимиру Путіну і не здаватиме йому ні Україну, ні Прибалтику за цілою низкою причин.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський економіст і політик Сергій Жаворонков.
"Я не поділяю думки українців і частини російської опозиції, що Трамп буде здавати Путіну Україну або Прибалтику. Справа в тому, що в органах влади США ключовим є Сенат. У республіканців хитка перевага в Сенаті, два голоси. Ці голоси на вагу золота, тому що вони дозволяють реалізувати внутрішньополітичну повістку, яка для Трампа найважливіша", - зазначив він.
При цьому Жаворонков нагадав, що "в Республіканській партії США є консенсус - дії Путіна небезпечні для світу в Європі, територіальна цілісність України повинна бути відновлена".

Читайте також: Суд проти Росії в Гаазі: у Путіна дали гучну обіцянку
"Трамп не ризикуватиме більшістю в Сенаті, щоб догодити Путіну", - упевнений експерт.
Також він додав, що ще одним важливим моментом є той факт, що "частина інформації проти Трампа на рівні нижче плінтуса: якісь "анонімні джерела" розповіли про те, що Трамп під час візиту в Москву розважався з повіями".
"Анонімні джерела"? Це те, що треба серйозно обговорювати? Але за рахунок того, що ця інформація проходить через CNN і The New York Times на пострадянський простір, це все сприймається за чисту монету. Це елементи політичної боротьби в США. Якщо згадати слова Трампа, то він говорив, що йому політична система Росії не подобається", - нагадав Жаворонков.
Крім того, Трамп заявляв, що "може порозумітися з Путіним, а може і ні, було б непогано порозумітися".
Читайте також: У США прийнято нове рішення, яке роздратує Путіна
"А що повинен був сказати президент США? І я так про кого завгодно можу сказати. Я теж можу сказати, що хочу порозумітися з Путіним. Тільки я під "порозумінням" розумію демократизацію російської політичної системи, а у Путіна - щось інше. Порозумітися не вийде. Так і з Трампом", - упевнений він.
Жаворонков закликав "не бути безкоштовним дурнем на службі Демократичної партії США, яка веде свою боротьбу".
"Нагадаю, що особисто Барак Обама фактично заблокував рішення про надання Україні летального оборонного озброєння. Не треба думати про демократів США як про людей, які так уже стурбовані демократією на пострадянському просторі", - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Трамп не здасть Україну Путіну, є дуже вагома причина - політик з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?