У Росії назвали прізвища ймовірних наступників Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії назвали прізвища ймовірних наступників Путіна

У Росії назвали прізвища ймовірних наступників Путіна
Джерело:  online.ua

Незважаючи на те, що чинний президент Росії Володимир Путін добився обнулення свого президентського терміну і отримав право втретє балотуватися на виборах в 2024 році, російські політологи не виключають, що боротьба претендентів за президентське крісло буде й вона вже почалася в 2020 році. У Росії на даний момент є два ймовірних претендента на посаду президента - вони поки публічно не озвучують свої амбіції, але починають послідовно діяти в президентському напрямку. Свою думку про те, хто стане наступним президентом Росії, якщо Путін залишить президентський пост, озвучив російський політолог Станіслав Бєлковський, передає ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.

Політолог переконаний, що шансів на президентське крісло абсолютно позбавлений Дмитро Медведєв, за допомогою якого Путін в 2008 році зміг зберегти за собою основні важелі контролю над країною і забезпечити собі повернення до влади тоді, коли захотів. Сьогодні Медведєв неабияк дискредитований в широких народних масах, та й колишня його президентська історія, на думку Бєлковського, ускладнює можливе наступництво.

"Давайте подивимося на можливих наступників ... Хто максимально амбітний? Хто фактично не приховує свою готовність зайняти президентський пост і робить для цього все можливе? Я поки бачу дві найбільш яскраві, справді яскраві фігури. Це голова уряду Михайло Мішустін і мер Москви Сергій Собянін ", - назвав прізвища ймовірних наступників Путіна політолог.

Бєлковський підкреслив, що і Мішустін, і Собянін поки заперечують, що хочуть стати президентом Росії, але їх дії підтверджують абсолютно зворотне.

"Мішустін, за відгуками людей, які знають його давно, ще ставши главою Федеральної податкової служби, вже проповідував серед своїх соратників, що ось він разом з командою коли-небудь стане прем'єр-міністром Росії, а там вже настануть такі почесті, про які не прийнято говорити вголос. Але він був дуже експансивний і агресивний у своїй піар-кампанії і тому до кінця року змушений був все ж залягти на дно. Він зрозумів, що вичікувати потрібно вміти, і терпіти потрібно вміти, і не потрібно занадто ясно демонструвати свої амбіції, які стали погано прихованими", - пояснив Бєлковський.

Що стосується мера Москви Собяніна, то, за словами Бєлковського, йому чудово вдалося стати "модератором інтересів федеральних угруповань і основних околопутінскіх кланів в столиці".

"Навесні Собянін фактично мало не правив країною, тому що федеральне чиновництво розбіглося. Через це потім Сергію Собяніну прилетіла відповідь з Кремля. Йому натякнули, що він взяв на себе занадто багато. Але він проявив себе, в тому числі, і як потужний публічний політик і, безперечно, як людина, яка може брати на себе відповідальність і тим самим претендувати на вищу державну посаду ", - підкреслив політолог.

У той же час Путін і його оточення ухильно відповідають на питання про наступника. Президент РФ неодноразово говорив, що це питання повинні вирішувати громадяни. Але в одному з інтерв'ю він зізнався, що думає про гідного кандидата з 2000 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії затвердили довічну недоторканність Путіна. Тепер йому можна безкарно порушувати закон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?