У Росії обговорюють екзотичні варіанти наступника Путіна - політолог з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії обговорюють екзотичні варіанти наступника Путіна - політолог з РФ

У Росії обговорюють екзотичні варіанти наступника Путіна - політолог з РФ
Джерело:  Співрозмовник.ru

Російський політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей розповів, що в Росії обговорюються кілька досить екзотичних варіантів наступників Володимира Путіна на посту глави держави.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Собеседник.
"Думаю, і можливість неучасті Путіна у виборах скоро теж стане звичним, темою для обговорення... Можна втомитися від влади. Але можуть бути і обставини непереборної сили, здатні завадити участі у виборах", - сказав політолог в інтерв'ю виданню.
Які саме обставини, Соловей не став уточнювати, сказавши, що його припущення засновані на деяких спостереженнях, фактах і свідченнях.

Читайте також: У Росії незвично пояснили слова Путіна про наступника
Він прокоментував кандидатури можливих трьох наступників Путіна - екс-глави адміністрації президента РФ Сергія Іванова, прем'єра Дмитра Медведєва і губернатора Тульської області, колишнього заступника голови міністра оборони Олексія Дюміна.
"Наскільки я знаю, обговорюються кілька варіантів, часом досить екзотичних. Минулого разу Іванова не обрали наступником, позаяк не влаштовували його самостійність, його характер. Але ситуація може змінитися. І за деяких умов це цілком може влаштовувати. Допустіть, скажімо, ситуацію, за якої Путіну вже буде все одно", - зазначив політолог.
Він також сказав, чому обговорюється кандидатура Медведєва.
"З точки зору Путіна, йому цілком можна довіряти. А якщо стоїть надзавдання відновлення відносин із Заходом, то Медведєв найкраща кандидатура. Для цього не підійдуть ні Іванов, ні хтось із силовиків, ні навіть Шувалов (вже дуже підмочена у нього репутація )", - сказав Соловей.
На питання, навіщо наступник, якщо у Путіна ще практично гарантовані чотири роки при владі, політолог відповів:
"Саме ця версія інтенсивно обговорюється. І, що цікаво, не тільки ЗМІ та експертами, а й експертами, близькими до Кремля. Значить, для цього є якась підстава. А вона може бути тільки одна - дано вказівку розробити варіанти транзиту влади. Про всяк випадок. Чи тому, що без цього не обійтися. Зрештою, нам варто почекати послання президента Федеральним Зборам. Якщо тема набуває рис майбутньої реальності, то послання - найкращий спосіб оприлюднювати ці ідеї", - упевнений Соловей.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії обговорюють кандидатури губернатора Тульської області Олексія Дюміна і заступника глави адміністрації президента В'ячеслава Володіна, як можливих наступників Володимира Путіна на посту президента РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?