У Росії озвучили очікування від переговорів зі США в Женеві
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії озвучили очікування від переговорів зі США в Женеві

У Росії озвучили очікування від переговорів зі США в Женеві
Джерело:  online.ua

В російському Міністерстві закордонних справ заявили, що не мають оптимістичних очікувань щодо майбутніх переговорів з дипломатами зі США. Таку думку з приводу зустрічі в Женеві, яка має відбутися 9 – 10 січня, озвучив заступник голови відомства Сергій Рябков. Такий же ж посил озвучили в Делегації РФ на переговорах з військової безпеки та контролю над озброєннями. 

Джерело: твіттер Делегації, Інтерфакс

Це, звичайно, тривожний момент, тому що перед нами поставлено завдання домовитися динамічно, без пауз. Не даючи можливості колегам зі США та НАТО це все загальмувати, завантажити в обговорення нескінченні одних і тих самих сюжетів, які роками та десятиліттями вивалюються в ОБСЄ, на майданчику РНР тощо, – розповів чиновник.

Нагадаємо, засідання Ради Росія-НАТО призначено на 12 січня 2022 року рішенням генсека Альянсу Єнса Столтенберга.

Проєкт договору "про безпеку в Європі" від МЗС Росії

Напередодні, 17 грудня МЗС Росії опублікувало проєкт договору про безпеку в Європі, який передбачає припинення членства сусідів Росії в НАТО і припинення допомоги Альянсу Україні. Також Кремль вимагає не розгортати ракети середньої та малої дальності в районах, звідки вони можуть вражати територію РФ.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відкинув цей договір, назвавши його намаганням повернутись до розподілення зон впливу, як за часів Холодної війни.

Президент США Джо Байден заявив, що проєкт російського договору про безпеку в Європі, який передбачає припинення членства сусідів Росії в НАТО і припинення допомоги Альянсу Україні, можна обговорювати лише з тими, кого стосується потенційне членство в Алянсі.

Повертаючись до майбутніх переговорів між Штатами й Росією в Женеві, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що у разі їх провалу, Вашингтон готовий ввести санкції.

Ми готові дати рішучу відповідь на подальшу агресію РФ, але дипломатичне рішення все ще можливе, – додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?