У Росії планують підняти призовний вік
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії планують підняти призовний вік

У Росії планують підняти призовний вік
Джерело:  online.ua

За словами глави комітету Державної думи РФ з оборони Андрія Картаполова, російська влада ухвалила рішення щодо підвищення призовного віку. Як стверджує чиновник, призивати на строкову службу в армію громадян віком до 30 років мають намір уже навесні 2023 року.

Джерело: російське пропагандистське видання "Парламентська газета"

Влада РФ хоче підняти призовний вік до 30 років

Поплічник Путіна офіційно підтвердив, що верхню планку віку призову на строкову службу в армію планують підняти на 3 роки (з 27 до 30 - ред).

Він також додав, що нижня планка залишиться такою ж, як і раніше – 18 років.

Російський чиновник також запевнив, що підвищення призовного віку в Росії триватиме від 1 до 3 років. За його словами, цей процес відбуватиметься поетапно, але почнуть уже за декілька місяців.

До початку весняного призову кожен військовий комісаріат повинен буде розібратися, скільки людей у нього потрапляють під нові вимоги. Після – привести ці дані у відповідність до військового завдання. Умовно кажучи, у віданні військкомату перебуває сто осіб віком від 21 року до 30 років, які не проходили військову службу і не мали на те достатніх підстав. А завдання – 200 осіб. Відповідно, половину з них складуть люди віком 18 років, як і було раніше, половину – люди від 21 року до 30 років, - стверджує Андрій Картаполов.

Російський чиновник також підтвердив, що у такий спосіб влада РФ буде переходити на нову систему і в кожну кампанію поступово збільшуватиме призовний вік.

Як стверджує Картапаполов, для цього знадобиться "цілий комплекс поправок" до чинного законодавства – насамперед йдеться про закон про військовий обов'язок і військову службу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?