У Росії поновилися масштабні протести, вже більше 500 затриманих
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії поновилися масштабні протести, вже більше 500 затриманих

У Росії поновилися масштабні протести, вже більше 500 затриманих
Джерело:  online.ua

У неділю, 31 січня, в Росії поновилися масштабні протестні акції в підтримку опозиціонера Олексія Навального. У десятках містах РФ тисячі людей вийшли на вулиці, щоб вимагати звільнення незаконного арештованого політичного діяча і відставки режиму президента Володимира Путіна. Першими на протест вийшли жителі Сибіру і Далекого сходу. Проти Путіна мітингував Хабаровськ, Владивосток, Петропавловськ-Камчатський, Іркутськ, Якутськ, Новосибірськ, Красноярськ та інші. Станом на 11:00 силовики затримали вже понад 500 осіб. У Москві і Санкт-Петербурзі також вже почалися затримання, хоча протестні мітинги ще не стартували. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОВД-Інфо.

У мережі вже з'явилися фото і відео жорсткого розгону протестів силовиками. У Хабаровську, зокрема, ОМОН затримав пенсіонерку - жінку за руки та ноги затягли в автозак.

У Москві силовики заздалегідь підготувалися до мітингів. Центр в околицях Кремля повністю перекрили, закрили вестибюлі станцій метро, змінили маршрути наземного транспорту, частково перекрили вулиці, заборонили парковку і прохід пішоходів. Крім того, в центрі Москви заборонили працювати ресторанам і магазинам - сьогодні там закритий ГУМ, ЦУМ, Охотний ряд і Дитячий світ. Червона площа закрита, Луб'янка оточена.

Нагадаємо, масштабні протести на минулих вихідних, 23 січня, пройшли в 125 містах Росії 23 січня - ця протестна акція стала найбільшою за багато років, на неї вийшли понад 100 тисяч людей. Акції проводилися на підтримку опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". В ході акцій 23 січня по всій Росії затримали майже 3,8 тисячі осіб - це справжній антирекорд в історії, оскільки в Росії такого не було ніколи. Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників, силовики застосовували палиці і били людей ногами. Люди ж скандували: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди "," Поверни палац народу ". На протести люди також принесли йоржики, труси, плакати з написом" Ми живемо на складі бруду ", які стали символами недавнього розслідування Навального про палац Путіна в Геленджику.

До речі, Кремль не побачив проблеми в масштабних протестах. Спікер Кремля Дмитро Пєсков оцінив ситуацію і заявив, що за Путіна голосує більше людей, ніж напередодні вийшли на вулиці на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Він переконаний, що Путін користується більше підтримкою росіян, ніж опозиційний політик, який збирає незаконні акції протесту, перебуваючи під арештом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін назвав небезпечними масштабні протести в Росії, які охопили країну 23 січня. Він заявив, що такі незаконні акції розгойдують суспільство, від чого постраждають усі. Глава Кремля згадав крах Російської Імперії і розвал СРСР, говорячи про наслідки протестних мітингів, і закликав росіян не виходити за рамки закону, хоч і визнав, що громадяни РФ мають право висловлювати точку зору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?