У Росії повідомили нові дані про палац Путіна і показали фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії повідомили нові дані про палац Путіна і показали фото

У Росії повідомили нові дані про палац Путіна і показали фото

Російський опозиціонер і глава Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний поділився новими даними про палац президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Навального.
"Фонд боротьби з корупцією розібрався, що за люди доглядають за палацом Путіна на узбережжі Чорного моря і з'ясував, що вони отримують державні посади, будинки, громадянства, і банки. Вражаюча ж історія навіть за російськими стандартами. Відтяпаний цілий мис, побудований справжній палацовий комплекс - з садами, парками, фонтанами, басейнами та спортивними майданчиками. Навколо палацу організоване ціле селище, де, мабуть, живе персонал, прокладені дороги, побудовані три вертолітні майданчики. Розкіш, в порівнянні з якою блякнуть всі шубохранилища країни", - написав опозиціонер.
Нагадаємо, в грудні 2010 року бізнесмен Сергій Колесников опублікував лист, в якому розповів про будівництво величезної резиденції для Володимира Путіна, вартість якої на той момент вже дійшла до $ 1 мільярда. У 2014-му, Reuters і Нова Газета опублікували документи, які підтверджують те, що друзі Путіна  Кирило Шамалов  і Дмитро Горєлов (заробили сотні мільйонів доларів з бюджету РФ на постачання томографів в рамках національного проекту "Здоров'я". Їх компанія поставляла медичне обладнання за ціною вдвічі перевищує ринкову, а різниця осідала на липових компаніях-посередниках. З коштів цих підставних контор були пізніше оплачені близько $ 48 млн архітектору палацу Ланфранко Чирилло, який забезпечував постачання будматеріалів на об'єкт.
"Величезна ділянка площею 678 583 м2 і сам палац з численними будівлями записаний на ТОВ «Комплекс», який в свою чергу належить офшору з Британських Віргінських островів. Ділянка, на якій розташовується під'їзна дорога, взагалі дивним чином записана на Прикордонне управління ФСБ", - пише Навальний на своєму  сайті.
Площа основного об'єкта, яка раніше ніким не називалася і прикидалася дуже неточно, офіційно состовляет 17 692 м2. Це тільки головний будинок. Також є одна будова площею 4471.2 кв.м., одна 2775.1 кв.м. і кілька будівель площею понад 1000 кв.м.
Як дізналися в Фонді, незважаючи на те, що незабаром після першої публікації про палац стверджувалося, що об'єкт проданий, люди, які займалися його будівництвом і керують їм зараз, отримали відмінні бонуси у вигляді посад, акцій банків та іншого. Керуючою компанією палацу з самого початку його будівництва і донині значиться ТОВ «УК Інвестбуд» і його засновники: Тетяна Кузнєцова та Інна Колпакова. Чоловік Колпакової, Олександр Колпаков, в 2014-му році очолив Управління справами президента, а до цього очолював Управління «В» Служби безпеки президента. Тетяна Кузнєцова, друга засновниця, отримала ділянку з дачею прямо на набережній в Геленджику. Її чоловік, Олег Кузнецов, теж має безпосереднє відношення до будівництва палацу для президента. Він керував військовою частиною 1473 Федеральної служби охорони і виступав під час будівництва палацу представником забудовника. Прямо по сусідству з Кузнєцовим в Геленджику виявився італійський архітектор Ланфранко Чирилло, який і спроектував палацовий комплекс. А незадовго до цього Чирилло отримав ще й російське громадянство з рук президента Путіна.
Раніше повідомлялося, що  француз записав відеозвернення до Росії із закликом бідним росіянам залишатися вдома, а багатим - вкладати гроші в його країну, але до Франції не приїжджати. Відео було записано в місті Біаріцц навпаки вілли, яка нібито належить дочці президента Росії Володимира Путіна.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?