У Росії пояснили повільну дію санкцій Заходу для Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії пояснили повільну дію санкцій Заходу для Путіна

У Росії пояснили повільну дію санкцій Заходу для Путіна
Джерело:  apostrophe.ua

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович  пояснив, що санкції Заходу проти Росії мали б більший вплив, якби президент РФ Володимир Путін, наприклад, застосував ядерну зброю проти України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Апостроф.


"Якби відключили SWIFT або ввели ембарго на російські газ і нафту, то напевно у великої кількості російських компаній виникло б бажання оголосити форс-мажорні обставини. Вони могли б це зробити згідно з кредитними договорами на зовнішнє запозичення, де безсумнівно прописані різного роду форс-мажорні пункти з приводу їх здатності або нездатності виплачувати і обслуговувати ці борги в контексті того, що саме можна або не можна було б кваліфікувати як умисний дефолт", - сказав він.


"І ось західним країнам і компаніям потрібно було дати час, щоб весь зовнішній світ від'єднався від Росії. Та й сама РФ стала самоізолюватись. Весь світ став від'єднуватися від неї, як від зони нестабільності, як від зони небезпеки, так від зони токсичності. І ось майже через два роки після всієї цієї історії, я маю на увазі введення санкцій, світ майже від'єднаний від Росії", - додав блогер.


Також Рабинович розповів, що відносини між РФ і Заходом не можна назвати ізоляцією, напівізоляцією і навіть псевдоізоляцією.


"Я не знаю, як саме це краще назвати, це досить технічні терміни. Але подивіться, якби на Росію влітку або восени 2014 року наклали нафтове і газове ембарго, в Європі настали б серйозні проблеми з газопостачанням. На ринку нафти стався б нафтовий шок. Зараз же, якщо нафтовий шок і станеться, то він буде набагато меншою амплітуди. Газова залежність Європи за ці два роки драматичним чином була знижена", - розповів фінансист.


"Відповідно, якби Путін абсолютно збожеволів і розв'язав війну проти України, для захоплення сухопутного коридору в Крим через Маріуполь, наприклад ... або почав би анексувати території так званої "Новоросії"... або якби він, не дай Бог , керуючись божевільними теоріями, що обмежена ядерна війна можлива, застосував би тактичну ядерну зброю проти України... тоді б безсумнівно проти Росії були б моментально, в цей же день, введені санкції, як колись вони були введені проти Ірану в 1979 році", - закінчив він.


Раніше  Рабинович заявив, що Путіну зараз не до відродження "Новоросії", він зайнятий іншими речами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?