У Росії продали показове фото з Путіним і силовиком за 2 мільйони
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії продали показове фото з Путіним і силовиком за 2 мільйони

У Росії продали показове фото з Путіним і силовиком за 2 мільйони
Джерело:  online.ua

Відомий російський фотограф Дмитро Марков провів благодійний аукціон, на якому за кілька годин продав показове фото з силовиком, який сидить під портретом президента РФ Володимира Путіна. Цей знімок Марков зробив в одному з московських ОВС, куди його доставили в день суду над політиком Олексієм Навальним. Знімок купила Катерина за 2 млн рублів, хоча ціна на нього стратовала з 10 тисяч рублів. Виручені гроші фотограф направить на рахунки організацій ОВД-Інфо та Апологія протесту, які допомагають затриманим на акціях протесту в Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Маркова в Facebook.

На фотографії, яку купили за 2 млн рублів, зображений співробітник силових структур в масці і камуфляжній формі. Він сидить під портретом президента Росії Володимира Путіна. Цей знімок був зроблений 2 лютого в ОВС Косино-Ухтомський після затримання Маркова в Москві на акції в підтримку Навального. Фото миттєво стало мемом. Росіяни назвали його портретом епохи, який уособлює сучасну Росію.

"Абсолютно геніальна фотографія. З тієї ж вищої ліги, що і VJ Day in Times Square. Увійде в світову історію мистецтва; Геніальна фотографія! На століття зроблена !; Фотографія звичайно символ сучасної Росії; Портрет епохи!", - високо оцінили росіяни фото з Путіним і силовиком, зроблене Марковим.

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві засудив Навального до 3,5 років колонії загального режиму із зарахуванням часу, який він провів під домашнім арештом в 2014 році. Таким чином, за гратами опозиціонеру доведеться провести 2 роки і 8 місяців, а на свободу він вийде тільки в 2023 році.

Як відомо, Навального затримали і заарештували відразу ж після повернення в Москву після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". До того, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давності. Суд вирішив, що він разом з братом Олегом переконали компанію Ів Роше укласти невигідну угоду. У ФСВП стверджують, що політик не виконував покладені на нього зобов'язання і ухилявся від контролю поки німецькі лікарі рятували йому життя після замаху на вбивство, за яким, імовірно, стоять співробітники ФСБ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС РФ завів аккаунт в TikTok. Перше відео присвятили Навальному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?