У Росії розповіли, чи близький Путін до ядерної війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії розповіли, чи близький Путін до ядерної війни

У Росії розповіли, чи близький Путін до ядерної війни
Джерело:  online.ua

Вірогідність початку ядерної війни президентом РФ Володимиром Путіним  є виключно низькою, однак повністю її відкидати все ж не варто.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.
«Ядерний шантаж. Ядерна війна — єдина сфера, яку можна вважати відносно паритетною. У Путіна немає в руках ніяких інших важелів впливу на сусідів», — підкреслив експерт.
У той же час, Орєшкін додав, що російський президент «продовжує бути в полоні геополітики часів Сталіна, де той, хто контролює територію — її використовує, але це вже не так».
«Захід вже контролює і саму Росію. Ну, куди Росії дівати свою нафту і нафтопродукти, крім як на Захід? І завойовувати РФ заради бареля не треба, просто можна купити. Кремлю теж потрібні долари США. Без доларів нічого не виходить. Тому Путін може тільки лякати ядерним апокаліпсисом», — переконаний він.
При цьому політолог додав, що ядерний шантаж все ж до певної міри спрацьовує — «адже світові доводиться мати справу із Північною Кореєю, яка також використовує ядерний шантаж».
«Але й у цього інструменту є певні обмеження. Всі розуміють, в тому числі і російський генералітет, що в разі ядерного конфлікту мало не видасться нікому, в тому числі і генералітету з їх родинами. А до цього треба додати, що велика кількість чиновників і їх діти живуть за кордоном. Всі розуміють, що це страшилки. Однак так буває в історії, що трапляється те, чого ніхто не хотів. Перша світова — тому яскравий приклад», — переконаний Орєшкін.
Експерт також додав, що «за всіма напрямками у Путіна облом, тому залишається тільки віра в ядерну зброю».
«Це працює до якоїсь межі, але ніхто не знає, де та межа. Плюс, якщо педалювати тему постійно, то є така річ як прогноз, що сам збувається (в соціології це прогноз, який дає помилкове визначення ситуації, що викликає нову поведінку, яка перетворює первісне помилкове уявлення у реальність, — ONLINE.UA). Це небезпечно для всіх країн, а для РФ — в першу чергу», — резюмував він.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін потрапив у мишоловку, де безкоштовний сир вже з'їли - російський політолог Орєшкін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?