У Росії соратника Гітлера записали в герої війни - розгорівся скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії соратника Гітлера записали в герої війни - розгорівся скандал

У Росії соратника Гітлера записали в герої війни - розгорівся скандал
Джерело:  online.ua

У Росії розгорівся новий серйозний скандал - соратника Гітлера, нациста Генріха Гіммлера, включили в герої війни. Фото одного з головних діячів Третього рейху, нацистської партії і рейхсфюрера СС під ім'ям радянського полковника Василя Алексєєва внесли в "Безсмертний полк". Про скандальний конфуз повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "Підйом".

Джерело повідомило, що на сайті пропагандистської акції "Безсмертний полк" з'явилося фото Гіммлера - одного з головних і найжорстокіших соратників Адольфа Гітлера. Але знімок там підписали чужим ім'ям - ростовського полковника Василя Алексєєва. Координатор "Безсмертного полку" в Ростові-на-Дону Андрій Кудряков, звичайно ж, назвав подію провокацією і пообіцяв разом з правоохоронними органами розібратися в ситуації.

"Хотілося б перевірити, хто все-таки таке виставив, поспілкуватися з цією людиною і спробувати пояснити їй все. Ростов - це одне з найстрашніших місць злочинів нацизму, за яке в тому числі Гіммлер персонально відповідальний. Це Зміївська балка, де майже 30 тисяч ростовчан знищено. Це, звичайно, провокація, прояв якоїсь слабкої людської свідомості. Сайт знаходиться в Томську, ми туди відправили всі запити ", - заявив він.

Куратор "Безсмертного полку" в Томську, співголова ради руху Сергій Колотовкін в свою чергу пообіцяв, що сторінка з фотографією Гіммлера буде видалена.

"Ми намагаємося модерувати (сайт), але якось пройшло, волонтери пропустили. Ми просто видалимо, звичайно ж", - заявив він.

Нагадаємо, Генріх Гіммлер - один з головних діячів нацистської партії. Будучи однією з найбільш впливових фігур Третього рейху, він причетний до скоєння нацистських злочинів, входить в число головних організаторів Голокосту. Будучи відповідальним за функціонування концтаборів, Гіммлер віддав накази про знищення близько 6 мільйонів євреїв, від 200 до 500 тисяч циган і мільйонів інших в'язнів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії привітали ветеранів з 9 травня фотографією Гітлера. Зокрема, Челябінському ТРЦ з нагоди 9 травня оприлюднили фотографію нациста Адольфа Гітлера як радянського ветерана Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?