У Росії привітали ветеранів світлиною Гітлера - як це сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії привітали ветеранів світлиною Гітлера - як це сталося

У Росії привітали ветеранів світлиною Гітлера - як це сталося
Джерело:  online.ua

Челябінський ТРЦ з нагоди 9 травня оприлюднив світлину нациста Адольфа Гітлера як радянського ветерана Другої світової війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на скриншоти публікацій закладу у соціальних мережах.

Напередодні свята ТРЦ почав конкурс — учасники повинні були надіслати фото родичів, які воювали у Другу світову війну, та розповісти про них. З цих даних робили пости для соцмереж.

Автори патріотичної акції відзначилися неуважністю. Дехто надіслав їм історію "родича", який пройшов війну. Цей анонім представив буквально Гітлера без вусів як "Суміна Володимира Володимировича". Той нібито потрапив на фронт 1942 року, став учасником боїв під Курськом та Москвою, загинув під час Вісло-Одерської операції — взимку 1945 року.

Пізніше адміністрації ТРЦ довелося вибачатися за катастрофічний промах та публікацію про "героя". Представники закладу пояснили, вони навіть не подумали, що хтось захоче таким чином пожартувати над "священною темою" війни.

Можна побачити, що надіслана "родичем" світлина — це одне з найвідоміших фото нацистського диктатора, але редаговане.

Слід зауважити, що подібні інциденти часто траплялися 2014-2015 років, коли йшли активні бої на Донбасі. Російські пропагандисти потрапляли на гачок тролів та публікували у соціальних мережах фото нібито загиблих "ополченців", які насправді були зображеннями відомих людей. Також ці тролі полюбляли поширювати світлини різних людей з нібито гучними "історичними" цитатами — не диво, що їх підхоплювали наївні користувачі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 квітня президент РФ Володимир Путін пообіцяв росіянам подумати про участь в акції до 9 травня, в ході якої громадян РФ закликають вийти на балкони й заспівати пісню "День победы". Російський президент зазначив, що для цього йому потрібно лише вибрати форму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?