У Росії стався новий інцидент з бойовим літаком НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії стався новий інцидент з бойовим літаком НАТО

У Росії стався новий інцидент з бойовим літаком НАТО

У ніч на четвер, 5 січня, російський пасажирський лайнер, який прямував з Сахаліну на Курильські острови, був змушений екстрено знизитися, щоб уникнути зіткнення з літаком, який імовірно належить до бойових суден НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Як розповіло виданню джерело в російських силових структурах, неупізнаний літак, з яким мало не зіткнувся пасажирський лайнер, імовірно був військовим. За його словами, неупізнане повітряне судно несанкціоновано перетинало повітряний коридор, по якому рухався пасажирський літак.

Читайте також: Можна "Бояришника" випити: в мережі гаряче обговорюють інцидент з літаком США
Джерело видання також розповіло, що диспетчери неодноразово робили спроби зв'язатися з неупізнаним літаком, але пілоти не виходили на зв'язок.
"Вдалося лише зафіксувати сигнал літакового радіолокаційного відповідача невпізнаного борту. За міжнародною класифікацією він відноситься до повітряних суден блоку НАТО", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, літак ВПС Росії Aн-148 вранці 1 листопада порушив повітряний простір Естонії в районі острова Вайндлоо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?