У Росії судитимуть п'ятьох українських військових із Мелітополя
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії судитимуть п'ятьох українських військових із Мелітополя

У Росії судитимуть п'ятьох українських військових із Мелітополя
Джерело:  online.ua

У квітні у Ростові-на-Дону розпочнеться суд над п’ятьма українським військовими, які нібито займались організацією підривної діяльності на території окупованого Мелітополя.

Джерело: росЗМІ

РФ звинувачує мешканців Мелітополя у тероризмі

Судилище над так званими "мелітопольськими партизанами" відбудеться у Південному окружному військовому суді у Ростові-на-Дону.

За версією ФСБ, п'ятеро жителів Мелітополя - контрактник ЗСУ Ігор Горлов, військовослужбовці тероборони Володимир Зуєв, Андрій Голубєв і Олександр Жуков, а також звільнений у відставку Юрій Петров - нібито були членами "Союзу учасників АТО Мелітополя".

Росія звинувачує мелітопольців у плануванні вибухів у розташуваннях російських військ та місцях роздачі гуманітарної допомоги.

Зокрема, їх підозрюють у спробі підриву автомобіля ЗАЗ-1102 біля пункту видачі гуманітарної допомоги, а також у намірах закидати гранатами військову техніку, яка охороняє гуманітарку.

Зазначається, що жителів Мелітополя затримали, потім доправили до Криму, а пізніше - до СІЗО "Лефортово" в Москві.

У Росії судитимуть сепаратиста, який катував полковника ЗСУ Світана

Російська влада буде судити сепаратиста та лікаря з окупованої Горлівки Юрія Євича, який не лише брав участь у війні проти України, а навіть катував наших захисників, зокрема полковника запасу ЗСУ Романа Світана. Згідно з останніми даними, донос на Євича написав поліцейський, якому не сподобалися висловлювання сепаратиста про проблеми з постачанням в армії РФ.

У своєму виступі Євич провокував створення негативної оцінки збройних сил Росії з огляду на проведення "спеціальної військової операції. З великою долею ймовірності можна припускати, що ця особа діє за вказівкою ворогів з метою дискредитації як волонтерського руху, так і ветеранів "СВО", – пишуть росЗМІ.

Після цього у Росії спалахнув справжній скандал, адже за сепаратиста вирішили заступитися російські псевдопатріоти.

У соціальних мережах вони почали активно критикувати поліцейського, який написав донос.Останньому закидають те, що він, мовляв, нічого не робить заради перемоги РФ у війні, а от Євич "рятує життя солдатам".

Ба більше, росіяни вимагають у влади РФ звернути увагу саме на поліцейського, а не на сепаратиста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?