Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду
Категорія
Україна
Дата публікації

Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду

Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду
Джерело:  online.ua

Міського голову Полтави Олександра Мамая звільнили з посади за рішенням суду. Раніше його визнали винним у розтраті майна та призначили 5 років увʼязнення умовно.

Джерело: САП

Мамая звільнили з посади мера Полтави

У САП повідомили, що виконавчий комітет Полтавської міської ради звільнив Мамая та видав йому трудову книжку із відповідним записом.

Також у прокуратурі нагадали, що, відповідно до угоди про визнання винуватості, Мамай перерахував 2 млн грн у Фонд United 24 на фінансування проєкту «Армія дронів».

Вирок ВАКС набрав чинності 4 квітня. Мамая визнали винним у розтраті майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Що відомо про справу Мамая

29 грудня 2022 року Мамай отримав підозру від правоохоронців через розголошення інформації про розміщення позицій ЗСУ.

За це він може отримати 12 років увʼязнення.

У 2021 році Мамай в ефірі телеканалу «НАШ» сказав, що на Донбасі «воюють дві наддержави» — США та РФ, а в самій війні «брат іде на брата».

2 березня 2023 року Мамаю призначили умовне покарання у вигляді 5 років позбавлення свободи з 1 роком випробувального терміну.

Розтрата коштів, у якій він винен, стосується «Інституту розвитку міста». У 2020 році він найняв в установу двох жінок без освіти на посаду урбаністів. Насправді жінки прибирали вдома у Мамая.

Наразі обовʼязки мера Полтави виконує голова фракції «Європейська солідарність» Андрій Карпов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?