СБУ оголосила підозру меру Полтави Олександру Мамаю
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила підозру меру Полтави Олександру Мамаю

СБУ оголосила підозру меру Полтави Олександру Мамаю
Джерело:  online.ua

29 грудня Служба безпеки України повідомила про підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів Збройних сил, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Джерело: Фейсбук-сторінка СБУ

Служба безпеки України оголосила підозру меру Полтави Мамаю

Представники СБУ повідомляють про те, що мер Полтави поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Окрім того, наголошується, що досудове розслідування проводять слідчі Полтавського управління СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Що важливо розуміти, санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, - нагадують представники СБУ.

 Що важливо знати про мера Полтави Мамая

Міський голова ПолтавиОлександр Мамай багато разів не соромився демонструвати свої українофобські погляди. Зокрема він протягом декількох років блокував у місті встановлення Пам'ятника Івану Мазепі, оскільки вважає його негативною історичною персоною.

Окрім того, політик стверджував: «я виріс в СРСР і мене вчили, що Мазепа був зрадником».

На посаді міського голови неодноразово наголошував на своїй любові до Радянського Союзу та навіть співав гімн СРСР на сесії міської ради.

29 січня 2014 року, під час Револоюції Гідності, Мамай заявив, що Віктор Федорович Янукович — легітимно обраний Президент України.

Ба більше, у грудні минулого року Мамай у інтерв'ю каналу "наш" заявив, що війна на Сході України ведеться між двома "наддержавами" США та Росією, що українці та росіяни братні народи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?