"Зливав" позиції ЗСУ: ворожого інформатора засудили до 11 років позбавлення волі
Категорія
Україна
Дата публікації

"Зливав" позиції ЗСУ: ворожого інформатора засудили до 11 років позбавлення волі

"Зливав" позиції ЗСУ: ворожого інформатора засудили до 11 років позбавлення волі
Джерело:  online.ua

За матеріалами СБУ 11 років за ґратами присудили ворожому інформатору, який "зливав" позиції українських військових у Краматорську.

Джерело: Служба безпеки України

Ворожий поплічник здавав позиції ЗСУ

У результаті слідчо-оперативної роботи зібрано беззаперечні докази вини ще одного поплічника агресора. Ним виявився інформатор бойовиків незаконних збройних формувань, які входять до складу Південного військового округу РФ.Після початку повномасштабного вторгнення він збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донеччини, – повідомила СБУ.

 Зазначається, що російський поплічник намагався виявити бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ в районі Краматорська.

За матеріалами СБУ суд призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.Встановлено, що злочинцем є місцевий житель, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом, – наголосили в СБУ.

Для отримання інформації військового характеру на чоловіка вийшла його однокласниця, яка входить до складу одного з терористичних угруповань "ДНР" і перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Саме їй агент передавав закриті відомості щодо розташування українських військ. Про отриману інформацію вона «звітувала» ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників, – додали правоохоронці.

Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?