У Росії судитимуть сепаратиста, який катував полковника ЗСУ Світана
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії судитимуть сепаратиста, який катував полковника ЗСУ Світана

У Росії судитимуть сепаратиста, який катував полковника ЗСУ Світана
Джерело:  online.ua

Російська влада буде судити сепаратиста та лікаря з окупованої Горлівки Юрія Євича, який не лише брав участь у війні проти України, а навіть катував наших захисників, зокрема полковника запасу ЗСУ Романа Світана. Згідно з останніми даними, донос на Євича написав поліцейський, якому не сподобалися висловлювання сепаратиста про проблеми з постачанням в армії РФ.

Джерело: "24 Канал"

Що відомо про скандал навколо Євича

У своєму виступі Євич провокував створення негативної оцінки збройних сил Росії з огляду на проведення "спеціальної військової операції. З великою долею ймовірності можна припускати, що ця особа діє за вказівкою ворогів з метою дискредитації як волонтерського руху, так і ветеранів "СВО", – пишуть росЗМІ.

Після цього у Росії спалахнув справжній скандал, адже за сепаратиста вирішили заступитися російські псевдопатріоти.

У соціальних мережах вони почали активно критикувати поліцейського, який написав донос.Останньому закидають те, що він, мовляв, нічого не робить заради перемоги РФ у війні, а от Євич "рятує життя солдатам".

Ба більше, росіяни вимагають у влади РФ звернути увагу саме на поліцейського, а не на сепаратиста.

Євич катував полковника ЗСУ Світана 

За словами полковника запасу Романа Світана, він пройшов через російський полон у 2014 році на Донбасі.

У катівні "Ізоляція" знущався саме Юрій Євич, який пізніше про це навіть написав у своїй книзі.

Був ще доктор, який мене тримав у свідомості, я його називаю "доктор Менгеле", тримав у катівнях у свідомості, щоб не помер, щоб постійно тримався. Юрій Євич, він ще письменник, написав книжку і там у цій книжці є, як мене катували, як він це подає цікаво. Якщо набрати в Google "Юрій Євич", то Google якраз видасть посилання на книжку, яку він написав. Він написав усе для того, щоб у Гаазі сидіти з Бородаєм, – розповів Світан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?