У Росії відібрали ще один міжнародний турнір
Категорія
Спорт
Дата публікації

У Росії відібрали ще один міжнародний турнір

У Росії відібрали ще один міжнародний турнір
Джерело:  online.ua

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) відібрав у російського Челябінська право проведення фіналу Кубка світу з ковзанярського спорту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ISU.
Таким чином, організація прислухалася до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету після доповіді Річарда Макларена з розслідування систематичних допінг-махінацій в російському спорті.
Читайте: Кращі ковзанярі світу побоюються за свою сечу в Росії
"Рада ISU визнала, що після публікації другої частини доповіді Макларена, що містить серйозні докази і звинувачення на адресу спортсменів, в центрі уваги опинився б не спорт, а пересуди. Челябінські організатори готувалися до проведення змагань зі звичним ентузіазмом, професіоналізмом і відданістю справі. Однак через вищевказані обставини було б неможливо належним чином оцінити їх зусилля. Ми також взяли до уваги заяву МОК від 7 грудня з рекомендацією всім міжнародним зимовим спортивним федераціям заморозити підготовку до важливих турнірів в Росії, в тому числі чемпіонатів світу та етапів Кубка світу, а також шукати альтернативних організаторів змагань. У підсумку ми поміняли свою позицію і дійшли висновку, що в цей непростий час і за надзвичайних обставин буде розсудливо не проводити етап Кубка світу в Росії. Що стосується змагань сезону-2017/18, то рада ISU вирішила уважно простежити за розвитком подій і розглянути це питання на початку 2017 року», - йдеться в заяві ISU.
Читайте: Укра їна вимагає відібрати у Росії всі міжнародні змагання
У Росії вже заявили, що це рішення позбавлене сенсу.
"Я не очікував такого рішення від Міжнародного союзу ковзанярів. З точки зору того, що могли бути якісь антидопінгові порушення, це позбавлене всякого сенсу, тому що відбором і дослідженням допінг-проб займаються іноземці", - заявив президент Союзу ковзанярів Росії Олексій Кравцов.
Читайте: У Росії прокоментували спортивне фіаско в Сочі: зате ми воюємо добре
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, Росія позбавлена ​​права проведення міжнародних змагань з біатлону.
У Росії також відібрали право на проведення чемпіонату світу зі скелетону і бобслею-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?