У Росії випустили на свободу 5 тисяч в’язнів-"вагнерівців" — Пригожин
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії випустили на свободу 5 тисяч в’язнів-"вагнерівців" — Пригожин

У Росії випустили на свободу 5 тисяч в’язнів-"вагнерівців" — Пригожин
Джерело:  online.ua

Вже понад 5 тисяч "вагнерівців" вийшло на свободу після участі у війні проти України за помилуванням.

Джерело: Євген Пригожин

5 тисяч в’язнів-"вагнерівців" вийшли на свободу

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що понад 5 тисяч осіб закінчило контракт із ПВК "Вагнер" і вийшло на свободу за помилуванням.

Серед помилуваних в’язнів-"вагнерівців" повторні злочини протягом місяця скоїли 0,31% осіб, - стверджує Пригожин.

За його словами, це в 10-20 разів менше, ніж стандартні показники щодо звільнених ув'язнених до війни Росії проти України.

Засновник ПВК "Вагнер" заявив, що здебільшого вчинені помилуваними "вагнерівцями" злочини – це "каліцтва різного ступеня тяжкості" людям, які виступають проти війни.

Дані ватажка "вагнерівців" про кількість помилуваних наразі неможливо перевірити.

Вцілілі вагнерівці отримають помилування

Нещодавно розвідка Британії заявила, що в’язні ПВК "Вагнер", які пройшли війну в Україні й вижили, отримають обіцяне помилування і свободу.

Хоча приблизно половина завербованих в’язнів, скоріш за все, загинули або отримали поранення, є свідчення з Росії, що група дотримується обіцянки відпустити на волю тих, хто вижив. Довідки, які видають звільненим ветеранам групи Вагнера, нібито підтверджені указом президента Путіна, — зазначає британська розвідка.

У сертифікатах, які видаються звільненим вагнерівцям, стверджується, що вони були схвалені указом президента РФ Володимира Путіна.

Водночас за даними розвідки, у зв’язку з тим, що тепер, імовірно, групі "Вагнер" заборонили вербувати нових ув’язнених, звільнення завербованих ув’язнених від участі у війні посилить кадрові проблеми ПВК "Вагнер".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?