У Росії все більше військових тікають з частин та хочуть піти з армії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії все більше військових тікають з частин та хочуть піти з армії

У Росії все більше військових тікають з частин та хочуть піти з армії
Джерело:  online.ua

У Росії зростає кількість кримінальних справ за фактом дезертирства на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

Джерело: "Настоящее время"

Що відомо про випадки масових втеч російських військових з частин

У російські військові суди надійшло понад 2900 справ проти контрактників і мобілізованих за статтями про самовільне залишення частини, невиконання наказу, дезертирство та інші злочини. Число таких справ з кожним місяцем зростає, що може говорити про небажання військових і мобілізованих брати участь у бойових діях в Україні, - йдеться у матеріалі видання.

Уточнюється, що за 11 місяців після початку мобілізації до військових судів РФ надійшло 2 тис 930 справ, приблизно у 75% з них суди вже винесли обвинувальні вироки.

За даними журналістів, регіонами - лідерами за кількістю таких справ стали Московська (201), Ростовська (156) і Свердловська області (127).

На сході Росії найчастіше справи заводили щодо військовослужбовців з частин Приморського краю - 118 справ. Як мінімум три справи розглядалися за межами Росії, - підкреслюють автори матеріалу.

Також стверджується, що з кожним місяцем число справ проти російських військових у судах зростає, як і кількість звернень солдатів за юридичною допомогою і порадами про те, "як звільнитися", відзначають правозахисники.

Що відомо про нову хвилю мобілізації в Росії 

За інформацією російських ЗМІ, вже у 20 числах вересня в Росії почнеться нова хвиля масштабної мобілізації через численні втрати та поразки злочинної армії РФ у війні проти України.

В Кремлі вирішили почати нову загальнообов’язкову мобілізацію у другій половині вересня, після проведення псевдовиборів на окупованих українських територіях.

Один із співрозмовників видання зазначив, що друга хвиля мобілізації проводиться із метою провести ротацію призваних за указом від 21 вересня 2022 року чоловіків, щоб уникнути хвилі невдоволення з боку родичів мобілізованих та поповнити підрозділи свіжими силами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?