У Росії за безцінь продають мобілізованих і кидають на смерть під Бахмутом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії за безцінь продають мобілізованих і кидають на смерть під Бахмутом

У Росії за безцінь продають мобілізованих і кидають на смерть під Бахмутом
Джерело:  online.ua

В Росії добровольче об'єднання "Ветерани" за якихось 25 тис рублів, що трохи більше 300 доларів, викупило цілий підрозділ мобілізованих росіян, яких після цього відправили помирати на передовій під Бахмутом.

Джерело:  Astra

Що відомо про бізнес росіян на власній крові 

Видання посилається на заяви родичів мобілізованих росіян з Хакасії, Алтайського краю і Кузбасу.

За їхніми словами, підрозділ мобілізованих росіян фактично за безцінок був викуплений 60-ю окремою десантно-штурмовою бригадою "Ветерани".

Зі слів "Ветеранів", наші мобілізовані хлопці були куплені ними за 25 тисяч рублів "за голову". Тому вони мають право відправляти їх, куди їм заманеться, - заявляють рідні та близькі мобілізованих.

Вони також розповіли, що після проведення навчань за участю мобілізованих на полігоні в окупованому Криму, їх у складі 501 особи відправили на окуповані території на Луганщині, де вони продовжили підготовку під керівництвом і наглядом найманців та інструкторів терористичної ПВК "Вагнера".

Як мобілізованих росіян продали за безцінь і відправили помирати 

Після цього вони опинилися на базі "ветеранів" на окупованій частині Донецької області, де в них забрали документи і переоформили в іншу військову частину.

Наприкінці квітня стало відомо, що групи проданих як худобу мобілізованих почали відправляти на "другу-третю" лінію оборони, не віддавши при цьому конкретних наказів.

12 травня з'явилася перша звісточка від наших бійців. Вони повідомили, що перебували на першій лінії бойового зіткнення, на Бахмутському напрямку у складі штурмових бригад. Зв'язку не було, забезпечення не було, йшли з автоматами на танки. До теперішнього часу не всі взводи повернулися в розташування ОДШБр "Ветерани"... Вони вийшли з пекла. Поранених і загиблих дуже багато... З 501 людини повернулося лише близько 130. А за даними "Ветеранів", втрат немає, - зазначають родичі мобілізованих.

При цьому виживших планують відправити на смерть на передовій під Бахмутом.

Як пише Astra, інформацію про те, що мобілізованих росіян продають в 60-у ОДШБр "Ветерани" в кінці квітня також підтвердив родич призовника з Ханти-Мансійського автономного округу.

Вони були продані обманом. Викупила 60 окрема десантно-штурмова бригада, забрали документи, телефони, погрожують не дати відпустки, які встановлені графіком. Погрози, якщо не підуть на штурм, крок вліво крок вправо - будуть прострелені коліна, - зазначив один з родичів мобілізованого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?