У Росії запропонували ввести податок для малодітних сімей
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії запропонували ввести податок для малодітних сімей

У Росії запропонували ввести податок для малодітних сімей
Джерело:  izvestia.ru

У Росії запропонували прирівняти виховання дітей до трудової діяльності, а також ввести податок на малодітність.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

Відповідний законопроект направили на розгляд президентові Росії Володимиру Путіну. Автор законодавчої ініціативи - директор Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Юрій Крупнов.

Читайте також: Путін проігнорував Порошенка в привітанні до Дня Перемоги

Так, документом пропонується ввести спеціальний податок на малодітність (для бездітних не за медичними показаннями і для сімей з однією дитиною), але його розмір поки не визначили. Також документ передбачає включення діяльності по догляду за дітьми до загального трудового стажу.

Як повідомив завідувач лабораторією моніторингу ризиків соціально-політичної дестабілізації Вищої школи економіки Андрій Коротаєв, податок на малодітність налаштує проти закону бездітних громадян, а не допоможе підвищити народжуваність.
"Спробувати ввести податок на малодітність можна лише у форматі пілотного проекту в одному з суб'єктів. Якщо результати виявляться позитивними, можна розглядати ініціативу на федеральному рівні. Вводити такий податок по всій Росії одномоментно не можна", — сказав Коротаєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державна дума РФ схвалила законопроект, який дає можливість росіянам, які потрапили під санкції, не платити податки в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?