У Росії затримали екс-регіонала зі списку найбагатших людей України
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії затримали екс-регіонала зі списку найбагатших людей України

У Росії затримали екс-регіонала зі списку найбагатших людей України
Джерело:  online.ua

Колишній депутат Верховної Ради з фракції Партії регіонів, відомий український підприємець Павло Климець був заарештований вчора у Москві за звинуваченням у спробі дачі хабара в особливо великому розмірі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Коммерсант», Климець приїхав до Росії, щоб вирішити питання з поверненням йому власності, що перебуває на території так званих ДНР та ЛНР.

За інформацією російських журналістів, українцю надходило кілька пропозиції продати активи, які були захоплені бойовиками на Донбасі. Однак за ціну, яка суттєво нижча їхньої реальної вартості.

51-річний уродженець Донбасу Павло Климець дуже відома постать в Україні, передусім на алкогольному ринку. Його компанії належить торгова марка горілки PRIME. Крім того, у власності Климця перебуває велика будівельна компанія «Атлант» (ввела в експлуатацію 2 млн кв. м житла), Малинівський склозавод, завод переробки зерна «Бікорм», Малинівський кабельний завод, найбільший в Запоріжжі торговий центр та ще кілька великих активів.

За даними Dragon Capital сукупні статки Климця оцінюються біля 100 млн доларів. До початку війни на Донбасі Павло Климець входив у сотню найбагатших українців. Близько 40% його виробничих потужностей та активів залишилося на окупованій частині Донецької області.

Нагадаємо, що політолог Віктор Небоженко вважає, що президент Володимир Зеленський для Путіна буде більш незручним, ніж Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?