У Росії заявили про ганьбу її армії на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії заявили про ганьбу її армії на Донбасі

У Росії заявили про ганьбу її армії на Донбасі

Російська армія зганьбилася на Донбасі.


Таку думку висловив російський публіцист Олександр Невзоров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свобода".


"Я не думаю, що нам загрожує війна, з однієї простої причини: російська армія як не була спроможна воювати, так вона і не здатна. І всі ці лякалки для ЗМІ з усякими усміхненими "Іскандерами" - ну, давайте їх там і залишимо, нехай вони звучать з натрудженого рота Кисельова, а ми не будемо цього торкатися, - зазначив Невзоров. - Я не думаю, що щось могло статися з цією армією з чеченської пори. ми бачили, як цю величезну, дуже дорогу в утриманні, всю прикрашену лампасами, штабними машинами, ракетами, полками, парадами, гігантську, мільйонну армію вертіла Чечня - три тисячі гінекологів, програмістів, пастухів, дилетантів, які тоді виступили за свою Ічкерію. І вони легко зробили цю армію".


Читайте також: Україна економічно зміцнює своє Придністров'є на Донбасі - волонтер Родіон Шовкошитний


"І ось я бачу, що нічого принципово не змінилося. Ганьбу російської армії в Донбасі я спостерігаю не без задоволення, тому що я в свій час зробив багато зусиль для того, щоб здійснилася Придністровська республіка. Будучи героєм цієї республіки, забезпечений усіма її орденами і медалями, дійсно багато зробивши для неї, тепер я бачу, якою це було божевільною ідеєю. У результаті ми отримали маленьку, убогу, депресивну державу з пластмасовими грошима, з дегенеративним законодавством, відрізану від розвитку, від елементарних можливостей, які повинні бути у будь-якої людини, що бовтається, як щось в ополонці, без надій стати льодом або водою", - продовжив він.


"І ось цей сепаратизм, який був мені такий люб'язний... Я як би поставив експеримент і переконався в тому, що краще в це не грати. У кращому випадку ми на місці Донбасу отримаємо друге Придністров'я, тобто другу таку ж страшну, деградуючу і нікому непотрібну конструкцію, яка прирече мільйони людей жити з якимись фальшивими, ніде не визнаними паспортами, розплачуватися пластиковими грошима і боятися того терору і беззаконня, яке встановлюватимуть ватажки терористичних організацій, що керують ними. Мені б не хотілося, щоб це повторилося", - підкреслив публіцист.


Читайте також: Він чавив рибу: в Росії смішно висловилися про свій димлячий військовий корабель


"Стежачи за трагедією російської армії в Донбасі, буду називати речі своїми іменами. Їм не вдалося... Вже яка була декоративна, картонна армія в українців: ну, кидалися вони галушками і плювалися борщем, і це все, на що вони були здатні, і то через неї зламалася ця імперсько-російська військова машина. Зламалася через цю галушку! Про що взагалі мова? Про які військові можливості?", - сказав він.


"З кораблем "Адмірал Кузнєцов" хоча б зрозуміло: він, наскільки я знаю, блискуче виконав свою місію. У нього було завдання тиснути рибу - кілька косяків санкційної риби, яка могла виявитися не там, де треба, і він це зробив. Але ж це все - одна суцільна ганьба. Тому я не думаю, що у Росії є хоча б мінімальна можливість вести якусь війну", - резюмував Невзоров.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Олександр Невзоров заявив, що Кремль сильно злякався Майдану в Україні, оскільки побоювався, що росіяни також вийдуть на протест проти влади слідом за українцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?