У Росії зникли 17 тисяч в'язнів із тюрем у 35 областях
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зникли 17 тисяч в'язнів із тюрем у 35 областях

У Росії зникли 17 тисяч в'язнів із тюрем у 35 областях
Джерело:  online.ua

У російських медіа повідомляють, що у багатьох тюрмах різних регіонів Росії не вдалося “дорахуватися” в’язнів. Найбільше зникло в Самарській області РФ.

Джерело: росЗМІ

З російських тюрем зникають в’язні

Повідомляється, що ще у листопаді 2022 року з російських колоній за два місяці зникли 23 тисячі чоловіків, що стало першими офіційними даними, які говорять про масштаби вербування ув'язнених до групи “Вагнера”.

Після цього статистика перестала публікуватися і офіційно було заявлено про нібито завершення вербування.

Проте стверджувати, що вербування припинилося, і 23 тисячі — це фінальна цифра, звісно, не можна, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у 2022 році продовжився багаторічний “тренд” на скорочення кількості “тюремного населення”. За попередніми даними, загальна кількість завербованих за рік становила 33 тис осіб.

За даними регіональних управлінь Федеральної служби виконань покарань РФ, найбільше ув'язнених зникло в Самарській області: на початку 2022 року в колоніях у цьому регіоні утримувалося 10,2 тис осіб, а на початку 2023 — лише 7,5 тис.

При тому у 2021 кількість ув'язнених в області навпаки збільшилася більш ніж на 300 осіб.

Більше тисячі людей також “зникли” у Челябінській (1574) та Кіровській (1153) областях, а також у Татарстані (1040).

ПВК Вагнера вільно розміщує пропагандистські ролики на YouTube

Ми вже повідомляли, що адміністратори платформи YouTube не протидіють публікації відеороликів, що пропагують та рекламують терористичну російську ПВК "Вагнера".

У YouTube останнім часом було опубліковано десятки пропагандистських роликів, що прославляють терористичну ПВК "Вагнера" та її найманців, які вчиняють звірства над мирними жителями України та страчують і катують українських військовополонених.

Окрім популяризації воєнізованої організації, ці відео збирають гроші на боєприпаси і навіть закликають глядачів приєднуватися до групи, проти якої запроваджено санкції кількох західних урядів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?