У Росії зробили заяву про завершення будівництва і запуск Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зробили заяву про завершення будівництва і запуск Північного потоку-2

У Росії зробили заяву про завершення будівництва і запуск Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Скандальний російський газопровід "Північний потік-2" вже добудований на 95% і буде запущений, не дивлячись на санкції США. Про це заявив віце-прем'єр РФ Олександр Новак в ефірі російського пропагандистського телеканалу. Член команди російського президента Володимира Путіна підкреслив, що зацікавленість зарубіжних партнерів в завершенні будівництва "Північного потоку - 2" і законність проєкту виключають ризик його невикористання, тому він буде запущений вже в 2021 році, передає ONLINE.UA.

"Північний потік - 2" - це комерційний проєкт, який реалізується в першу чергу іноземними компаніями, які зацікавлені в поставках газу з Росії. Компанією "Газпром" створено спільне підприємство, яке практично вже більш ніж на 95% реалізувало цей проєкт", - заявив Новак.

Новак впевнений, що трубопровід не буде простоювати після завершення будівництва, так як в прокачуванні газу через нього зацікавлені європейські країни. Він в черговий раз звинуватив США в тому, що санкції проти "Північного потоку-2" Вашингтон вводить виключно у власних інтересах, оскільки хоче постачати американський скраплений газ в Європу.

Як відомо, в грудні росьйстке судно "Фортуна" завершило будівництво невеликої ділянки скандального газопроводу, розташованого у виключній економічній зоні Німеччини. Згідно з останніми даними, для завершення будівництва залишилося прокласти 148 км магістралі, 120 км з яких знаходяться в водах Данії. 6 лютого там відновили будівництво, але через кілька днів його довелося знову зупинити через погану погоду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон раптово змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2. Президент Франції підтримав канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, яка має намір запустити російський газопровід, незважаючи на спроби США заблокувати проєкт санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?