У російських вишах почнуть масово вивчати китайську мову — що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У російських вишах почнуть масово вивчати китайську мову — що відбувається

У російських вишах почнуть масово вивчати китайську мову — що відбувається
Джерело:  online.ua

Команда диктатора Володимира Путіна ухвалила рішення щодо включення китайської мови у програми російських вишів. Цю інформацію уже офіційно підтвердив помічник президента РФ з науки та освіти Андрій Фурсенко.

Джерело: росЗМІ

У вишах РФ будуть масово вивчати китайську мову

Як стверджує представник Путіна, це нібито вирішили зробити з метою доступу до наукової літератури.

Ми хочемо залишатися в тренді? Давайте будемо рухатися, ... якщо ми хочемо бути конкурентоспроможними, - почав стверджувати Андрій Фурсенко.

Він також додав, що станом на сьогодні уже 30% наукової літератури видається китайською мовою.

Це не перша спроба Кремля

Не можна не згадати про те, що намагання команди Путіна змусити росіян вчити китайську мову були й раніше.

До прикладу, декілька місяців вчити китайську також змусили співробітників Банку Росії.

Тоді це аргументували важливість поглиблення професійної взаємодії своїх працівників з колегами з Пекіна.

Раніше китайську було запроваджено як другу обов'язкову іноземну мову в провідному російському виші - Московському фізико-технічному інституті (МФТІ). Керівництво МФТІ замінило вивчення іспанської, французької та німецької мов на китайську у 2023-24 навчальному році.

Проте тоді плани Кремля зіпсував масштабний протест студентів, які готові були влаштовувати бойкоти, тому від цієї "своєчасної і перспективної" ініціативи команда Путіна змушена була відмовитися.

Що цікаво, нещодавні результати соцопитування у Росії вказують на те, що за останні два роки відсоток тих, хто вважає китайську найнеобхіднішою іноземною мовою, зросла втричі - до 16%.

Найбільш затребуваною вона виявилася в регіонах, які географічно близькі до Китаю. У Держдумі закликали також включити китайську в обов'язкову шкільну програму.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?