FT попереджає про новий план Китаю за участю Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

FT попереджає про новий план Китаю за участю Путіна

FT попереджає про новий план Китаю за участю Путіна
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських журналістів, Китай почав підштовхувати блок країн БРІКС (Росія, Бразилія, Індія, Китай та Південна Африка) до розширення. Офіційний Пекін хоче, щоб БРІКС став повномасштабним конкурентом G7.

Джерело: Financial Times

Китай хоче зіштовхнути БРІКС та G7

Що важливо розуміти, очільник ПАР Сиріл Рамафоса запросив понад 60 глав держав і урядів на саміт в Йоганнесбурзі, який запланований на 23 серпня.

Як повідомляють інсайдери FT, під час нього декільком державам планують запропонувати приєднатися до блоку БРІКС.

Однак відомо, що нещодавно Індія вступила у конфлікт з владою КНР.

За словами журналістів, суперечка розгорілася навколо того, чи має БРІКС бути позаблоковим клубом для захисту економічних інтересів країн, які розвиваються, чи політичною силою, яка відкрито кидає виклик Заходу.

Південноафриканські чиновники стверджують, що станом на сьогодні понад 20 країн уже замислюються про приєднання до БРІКС.

Якщо ми розширимо БРІКС, щоб на нього припадала така ж частка світового ВВП, як і на G7, то наш колективний голос у світі стане сильнішим, - заявив інсайдер видання з Китаю, який не захотів назвати своє ім'я.

Що ще відомо про саміт БРІКС

За попередніми даними, зустріч блоку, цілком можливо, буде розглядати потенційне приєднання Ірану, Білорусі та Венесуели як крок, спрямований на розширення кола партнерів офіційної Москви та Пекіна.

Окрім того, наголошується, що Аргентина, Саудівська Аравія та Індонезія змагаються за те, щоб стати новими членами БРІКС.

Незабаром лідер КНР Сі Цзіньпін вирушить до Йоганнесбурга.

Що важливо розуміти, це буде другою міжнародною поїздкою Сі в 2023 році, першою була його поїздка до Росії в березні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?