У російській ракеті "Калібр" знайшли компоненти одинадцяти західних компаній
Категорія
Світ
Дата публікації

У російській ракеті "Калібр" знайшли компоненти одинадцяти західних компаній

У російській ракеті "Калібр" знайшли компоненти одинадцяти західних компаній
Джерело:  online.ua

У російській ракеті "Калібр" знайшли компоненти одинадцяти західних компаній.

Джерело: звіт Міжнародного партнерства з прав людини (IHPR) та Незалежної антикорупційної комісії (NAKO)

Західні компанії постачають в Росію компоненти подвійного призначення

У звіті IHPR та NAKO зауважили що кожен з воєнних злочинів Росії які розглядали організації були здійснений з використанням зброї, що містить компоненти західного виробництва.

Три західні технологічні компанії у листопаді 2022 року продовжували експортувати до Росії тисячі компонентів на мільйони доларів.

Дві з цих компаній виробляють компоненти подвійного призначення, які Росія шукає для виробництва та ремонту свого військового обладнання Одна з яких виготовляє різні специфічні компоненти, необхідні російським військовим.

Санкції мають бути підсилені

NAKO у звіті наголосили що чинних правил та нормативних актів, спрямованих на обмеження доступу Росії до західних технологій подвійного використання – недостатньо оскільки західні компанії продовжують виробляти та постачати компоненти, які необхідні Кремлю.
Також згідно з даними NAKO, до складу російської крилатої ракети "Калібр" входять компоненти виробництва 11 іноземних компаній, серед яких – 9 американських, а також швейцарська і тайванська.

Помер розробник російських ракет "Калібр" Камнєв

9 січня офіційно стало відомо, що помер розробник ракетних комплексів "Калібр", а також науковий керівник концерну "Алмаз — Антей" Павло Камнєв. Поплічнику російського диктатора Володимира Путіна було 85 років.

Причину смерті поки не розкривають.

9 січня 2023 року на 86-му році життя помер науковий керівник АТ Концерн ВКО "Алмаз-Антей", Герой Праці Російської Федерації Павло Іванович Камнєв, — йдеться в офіційній заяві пресслужби концерну "Алмаз-Антей".

Окрім того, наголошується, що до призначення на посаду наукового керівника "Алмаза-Антея" поплічник Володимира Путіна очолював КБ Новатор, де й були розроблені "Калібри".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?