Військова розвідка спрогнозувала ймовірну дату нової ракетної атаки армії РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Військова розвідка спрогнозувала ймовірну дату нової ракетної атаки армії РФ по Україні

Військова розвідка спрогнозувала ймовірну дату нової ракетної атаки армії РФ по Україні
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, попри гостру нестачу ракет, злочинна армія РФ продовжує готувати нові масовані атаки по Україні.

Джерело: інтерв'ю  Скібіцького Corriere della Sera

Що відомо про підготовку окупантами нових ракетних атак по Україні 

Скібіцький припустив, що ворог може завдати удару у найбільш холодну погоду, аби залишити громадян України без світла та тепла.

Так, звичайно, очікуємо. Ми добре знаємо, які у них перемир'я, так було у 2014 році. Вони нічого не значать. Це просто пропаганда. Путін лише намагається перевірити реакцію українців і міжнародної спільноти. І вони готують нові бомбардування, у нас є інформація про це, - зазначив Скібіцький.

За його словами, наразі злочинна армія РФ переживає гостру нестачу високоточних та балістичних ракет.

Так, перед Новим роком у нальотах росіяни застосували лише 20 ракет. У жовтні вони випускали по 70-80. Зараз вони також використовують суміш ракет, які запускають з повітря та з моря, а також безпілотники. Ми також знаємо, що у них залишилося лише 90 "Іскандерів". У них проблеми з виробництвом цієї зброї. І вони також зменшили частоту бомбардувань, - підкреслив представник ГУР.

Скібіцький зазначив, що росіяни можуть вдарити по енергетиці України у холодну погоду, аби залишити населення без світла та тепла.

Але це все одно небезпечно, напевно вони все одно намагатимуться вдарити по нашій енергетичній інфраструктурі. Очікується зниження температури сьогодні та завтра. І вони намагаються залишити без світла населення всієї України особливо в ці моменти, коли холодніше, - підкреслив представник ГУР.

При цьому, за словами Скібіцького, в іранських дронах, які використовує окупаційна армія РФ, були знайдені іноземні компоненти, переважно американські.

Так, представник ГУР пояснив, що комплектуючі, з яких виготовляються іранські дрони Mohajer-6 і Shahed, надходять з США, Японії, та багатьох країн ЄС, зокрема, Італії та Австрії.

Це дуже добре зроблені безпілотники, особливо Mohajer-6, схожі на Bayraktar. Це складові, які можна просто придбати на відкритому ринку. І вони легко збираються, - зазначив Скібіцький.

Скібіцький додав, що Україна вже повідомила всі залучені країни про те, що їхні деталі використовуються в дронах, які продовжують атакувати українську територію. Київ закликав не продавати ці компоненти Ірану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?