У розмовах Трампа про Україну знайшли "російський слід"
Категорія
Світ
Дата публікації

У розмовах Трампа про Україну знайшли "російський слід"

У розмовах Трампа про Україну знайшли "російський слід"
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп і дипломати не завжди користувалися безпечними каналами комунікації, тож їхні розмови міг підслухати Кремль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За словами ексофіцера ЦРУ Марка Полімеропулоса, йдеться перш за все про бесіду президента з послом у ЄС Гордоном Сондлендом. Вона пройшла одразу після бесіди українським лідером Володимиром Зеленським.

"Якщо це правда (використання звичайних засобів зв'язку - ONLINE.UA), то такий дзвінок між послом та президентом є кричущим порушенням заходів національної безпеки, про які попереджують усіх чиновників, зокрема й Сондленд", - зазначив фахівець у галузі безпеки.

Він наголосив, що не знає жодного випадку, коли посол "у високо контррозвідувальному середовищі, такий як Київ" здійснював незахищену розмову з президентом.

На свідченнях у справі імпічменту посол США в Україні Білл Тейлор заявив, що бачив розмову Трампа і Сондленда. Останній відповідав на питання про "розслідування".

"Посол Сондленд сказав президенту Трампу, що українці готові рухатися вперед", - пояснив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд жодним чином не буде коментувати скандал, пов'язаний з процедурою імпічменту проти Дональда Трампа. В МЗС вважають, що такі заяви можуть нашкодити державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?