У розвідці спрогнозували, як часто Росія здійснюватиме масовані ракетні атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

У розвідці спрогнозували, як часто Росія здійснюватиме масовані ракетні атаки

У розвідці спрогнозували, як часто Росія здійснюватиме масовані ракетні атаки
Джерело:  online.ua

Російське виробництво не покриває всі витрати їхньої армії. Усі крилаті ракети, які зараз виробляє Росія, одразу застосовуються для завдання удару по Україні.

Джерело: представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі національного марафону

Росія використовує весь спектр ракетного озброєння

В ефірі національного марафону представник ГУР Вадим Скібіцький розповів, що Росія вичерпує запаси ракетного озброєння, а тому масовані атаки на Україну тепер можуть відбуватися раз на місяць, а то й рідше.

Він зазначив, що, попри обмеженість запасів ракет, РФ продовжить завдавати ударів по Україні, однак їх частота залежить від здатності агресора накопичити ракетне озброєння.

Представник ГУР пояснив, що тактика ракетних атак РФ суттєво змінилася з моменту перших ударів восени минулого року. Тоді основою масованих атак ворога були крилаті ракети Х-101, Х-555, а також крилаті ракети морського базування Калібр.

Масованість цих ударів залежатиме від тих запасів, які вони накопичують. Від цього також будуть залежати терміни. Якщо раніше вони могли завдавати ударів щотижня, то зараз це, можливо, раз на місяць, а надалі, може, й рідше, – наголосив представник ГУР.

Скільки ракет в місяць виготовляє РФ

За даними розвідки, потужності виробництва у РФ не покривають всі витрати російських військ. Так, агресор може протягом місяця виготовити близько 30 крилатих ракет.

Минулого разу був удар, трохи більше 30 крилатих ракет використали. Таку кількість РФ здатна виготовити за місяць. Відповідно все, що виходить з конвеєра, одразу йде для завдання удару. Оскільки в будь-якому випадку вони повинні мати стратегічний запас, вони не можуть обнулитися по всіх видах ракетного озброєння, – пояснив Скібіцький.

Він уточнив, що західні санкції проти РФ діють і суттєво впливають на виробництво озброєння та військової техніки. Росії важко отримати іноземні компоненти.

Крім того, є багато інформації, що під час запусків ракет з території РФ вони “нікуди не летять”, що свідчить про їх низьку якість. Це, наприклад, ракети до зенітних систем С-300, С-400, які перебували на зберіганні, протикорабельні ракети Х-22.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?