У розвідці Великої Британії підтвердили великі проблеми в армії РФ на тлі втечі з Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

У розвідці Великої Британії підтвердили великі проблеми в армії РФ на тлі втечі з Бахмуту

У розвідці Великої Британії підтвердили великі проблеми в армії РФ на тлі втечі з Бахмуту
Джерело:  online.ua

Аналітики з управління розвідки Міноборони Великої Британії заявили про гостру нестачу в злочинній армії РФ ефективних бойових підрозділів через вкрай високі втрати, свідченням чого служить втеча російських військових з позицій під Бахмутом.

Джерело: Twitter Міноборони Великої Британії

Що відомо про проблеми та провали росіян на фронті 

За інформацією британської розвідки, за останні 4 дні військові 72-ї окремої мотострілецької бригади ймовірно полишили власні позиції на південному фланзі в районі Бахмута.

При цьому українські військові просунулись вперед щонайменше на 1 кілометр.

Представники британської розвідки підкреслюють, що втрачена ділянка фронту була дуже важливою для російських військових злочинців у тактичному плані, адже була тактичним плацдармом на західній частині  каналу Донецьк-Донбас.

У британській розвідці підкреслюють, що 72 бригада входить до 3-го армійського корпусу і могла бути не достатньо підготовлена для таких боїв.

Її перекидання на фронт свідчить про проблеми в російській армії.

Її розгортання в такому вимогливому та оперативно важливому секторі підкреслює серйозну нестачу в Росії надійних бойових підрозділів, - роблять висновок аналітики британської військової розвідки.

Що відомо про успіх ЗСУ під Бахмутом 

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ вдалось досягти успіхів на Донбасі за рахунок локальних контратак.

Зокрема, кадри з геолокацією свідчать, що російські військові злочинці намагаються сховатись від артилерії ЗСУ на південному березі Берхівського водосховища, майжє за 4 кілометри на північний захід від Бахмута.

Кадри підтверджуються російськими військовими блогерами, за словами яких, українським військовим вдалось досягти успіхів на північний захід від Бахмута в районі між Богданівкою та Берхівкою.

За словами одного з блогерів, астини 200-ї окремої мотострілецької бригади Північного флоту втратили свої позиції в районі між Григорівкою та Дубово-Васильівкою, за 6 кілометрів на північний захід від Бахмута.

Росіяни відкрито заявляють про спробу українських військових оточити підрозділи найманців терористичної ПВК "Вагнера" у Бахмуті.

Один із російських блогерів заявив, що ситуація на південний захід від Бахмута в районі Майорська стабілізувалася після українських атак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?