США дозволили передачу Україні конфіскованих активів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

США дозволили передачу Україні конфіскованих активів РФ

США дозволили передачу Україні конфіскованих активів РФ
Джерело:  online.ua

Генпрокурор США Меррік Гарленд вперше заявив про передачу Україні конфіскованих активів Росії.

Джерело:  Reuters

США вперше передадуть Україні конфісковані активи РФ 

Генпрокурор США зазначив, що у минулому році Міністерство юстиції висунуло звинувачення російському олігарху Костянтина Малофєєву через порушення накладених на Росію санкцій.

Зокрема, він фінансував росіян, які сприяли сепаратизму в окупованому Криму.

Гарленд нагадав, що тоді було оголошено про "арешт мільйонів доларів з рахунку у фінансовій установі США, пов'язаних з порушенням Малофєєвим санкцій".

У лютому 2023 року було санкціоновано передачу цих грошей для використання в Україні.

Хоча це перший переказ Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відновлення України, він не буде останнім, - запевнив Гарленд.

Костянтин Малофєєв - засновник телеканалу "Царгород". В рамках слідчих дій у США було конфісковано мільйони доларів, які лежали на рахунку одного з американських банків.

Україна вистояла проти агресії РФ завдяки системам ППО 

За словами помічника міністра оборони США з питань космічної політики Джона Плама, Україна змогла відстояти власний суверенітет на тлі злочинного вторгнення РФ завдяки саме протиракетній обороні.

Росія задіяла проти України тисячі авіаційних і ракетних платформ усіх типів, починаючи від гіперзвукових ракет і закінчуючи БПЛА малої дальності. Вона також використовувала ракети проти невійськових цілей, намагаючись тероризувати цивільне населення України. Але той факт, що українці можуть відбити більшість із цих атак за допомогою американської та західної протиракетної техніки, свідчить про визначальний фактор цього виду зброї у сучасній війні, - підкреслив Плам.

Він додав, що США та партнери надають обладнання для інтеграції західних пускових установок ППО, ракет і радарів, які дають можливість Україні інтегрувати західну протиповітряну та протиракетну техніку з тією, яку українські військові вже мають у своєму розпорядженні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?