У Сан-Франциско запустили безпілотні автобуси
Категорія
Технології
Дата публікації

У Сан-Франциско запустили безпілотні автобуси

У Сан-Франциско запустили безпілотні автобуси
Джерело:  online.ua

У Сан-Франциско запустили автобуси без водіїв – напередодні регулятори у штаті Каліфорнія схвалили розширення роботи "роботаксі".

Джерело: AP News

У Сан-Франциско запустили безпілотні автобуси

Безкоштовний автобус курсуватиме щодня за фіксованим маршрутом з сімома зупинками і з'єднає житлові квартали з магазинами та громадськими центрами.

У автономному транспортному засобі, який не має ні водійського сидіння, ні керма, працює супроводжуючий, який за потреби може керувати автобусом за допомогою ручного контролера. Шатл може вмістити до 10 пасажирів і працюватиме з 9 ранку до 18 вечора щодня і курсуватиме кожні 20 хвилин.

У місті є два шатли, тож один з них може заряджатися, поки інший перевозить пасажирів. Послуга шатлу пропонується в рамках грантової пілотної програми, яка має допомогти оцінити, як автономні транспортні засоби можуть доповнити систему громадського транспорту.

Пілотний проєкт автономних шатлів був запущений після того, як Каліфорнійська комісія з комунальних послуг дозволила двом конкуруючим компаніям роботаксі, Cruise і Waymo, пропонувати цілодобові пасажирські перевезення в Сан-Франциско. Шатли експлуатуються компанією Beep.

Каліфорнія надала дозвіл попри численні скарги на те, що таксі без водіїв здійснюють несподівані зупинки, створюють затори на дорогах і блокують проїзд машин екстрених служб. У середу місто звернулося до комісії з проханням призупинити розширення мережі роботаксі.

Читайте також:

  • Журналісти знайшли відео ДТП "слуги народу", яке хотіли приховати.

  • ДТП зі "слугою народу" Трухіним: слідчі виступили із заявою.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?