У САП пояснили, чим загрожує рішення КСУ про декларації
Категорія
Політика
Дата публікації

У САП пояснили, чим загрожує рішення КСУ про декларації

У САП пояснили, чим загрожує рішення КСУ про декларації
Джерело:  online.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура виступила з новими звинуваченнями проти рішення Конституційного суду про декларування посадовців. Прокурори впевнені, таким чином чиниться тиск на антикорупційні органи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву САП.

Згідно з позицією прокуратури, КСУ фактично перекреслив увесь прогрес українського уряду в антикорупційних реформах.

"Це рішення Конституційного Суду не сприяє подоланню корупції, оскільки кількість розслідувань та перші вироки у справах показують нам, наскільки великою є проблема корупції в Україні і наскільки глибоко вона засіла у зручних кріслах високопосадовців. Рішення Конституційного Суду є тиском на всі антикорупційні органи. І перекреслює всі здобутки і перемоги у боротьбі з цим негативним проявом в українському суспільстві. Це рішення не крок і навіть не два кроки назад", - цитує пресслужба заяву керівника САП Максима Грищука.

Очільник САП додав, резонансний вердикт КСУ завдав потужний удар по механізму, який існував для виявлення корупційних кримінальних порушень. Визнання статті 366-1 ККУ неконституційною фактично заблокувало роботу цілої низки антикорупційних українських структур.

Рішення КСУ стало приводом для скликання термінового засідання Ради національної безпеки та оборони, яке ініціював президент Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Конституційного Суду України Олександр Тупицький відмовився від відставки, пославшись на присягу. Він не планує відмовлятися від посади на тлі скандального рішення суду щодо антикорупційних норм та відповідного політичного конфлікту, зауваживши неможливість такого кроку на вимогу окремих політиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?