У Шотландії анонсували новий референдум за незалежність: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У Шотландії анонсували новий референдум за незалежність: що відбувається

У Шотландії анонсували новий референдум за незалежність: що відбувається
Джерело:  online.ua

В уряді Шотландії припустили новий референдум за незалежність від Об'єднаного королівства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

З відповідною заявою виступила перша міністерка країни Нікола Стерджен. За її словами, Шотландська національна партія (SNP) склала маніфест, у який внесено пункт про референдум.

Головна мета цього маніфесту - запобігти Brexit. Нове голосування може відбутися 2020 року, якщо партія отримає більшість на майбутніх виборах.

"Демократично обраний шотландський парламент погодився з тим, що народу повинен бути наданий вибір щодо його майбутнього. Невиборний уряд консерваторів у Вестмінстері не має права скасувати це рішення. Не повинно бути ніякого вестмінстерського вето на право народу Шотландії вирішувати своє власне майбутнє", - підкреслила Стерджен.

Міністерка наголосила, що політична сила відкрита для пропозицій щодо формування "прогресивного альянсу". Втім, шотландці не згодні на коаліцію з консерваторами та формальну угоду з лейбористами.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня керівництво Євросоюзу погодилося дати відтермінування для Brexit. Уряду Великої Британії дали час до 31 січня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?