У Шрі-Ланці заборонили носити одяг, що закриває обличчя
Категорія
Світ
Дата публікації

У Шрі-Ланці заборонили носити одяг, що закриває обличчя

У Шрі-Ланці заборонили носити одяг, що закриває обличчя
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Після найбільш кривавого в історії Шрі-Ланки теракту, в результаті якого загинуло близько 250 людей, місцева влада вирішила заборонити носіння одягу, який закриває обличчя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що заборона на носіння паранджі та інших варіантів жіночого чи чоловічого одягу та головних уборів, які не дозволяють ідентифікувати людину, починає діяти відсьогодні, 29 квітня. Метою таких заходів є необхідність стабілізації обстановки в країні, яка пережила серію масштабних терактів минулого тижня. Про можливість скасування заборони на носіння такого одягу у майбутньому поки не повідомляється.

Серія терористичних актів у Шрі-Ланці відбулася 21 квітня, в день святкування католицького Великодня. Терористи-смертники атакували готелі, популярні серед іноземних туристів, в столиці Коломбо та її околицях, а також кілька християнських церков в містах Негомбо і Баттікалоа.

У результаті 8 вибухів загинули біля 250 осіб, ще близько 500 людей було поранено. За два дні після скоєних терактів відповідальність за них взяли на себе терористи «Ісламської держави».

Нагадаємо, що за даними ONLINE.UA, головні підозрювані в організації серії вибухів були позавчора затримані. Ними виявились два брати з мусульманськими іменами та прізвищем. Усього було затримано більше 100 осіб. Більшість з них становлять іноземці з Сирії та Єгипту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?