У штабі ООС зробили важливу заяву про припинення бойових дій на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У штабі ООС зробили важливу заяву про припинення бойових дій на Донбасі

У штабі ООС зробили важливу заяву про припинення бойових дій на Донбасі
Джерело:  Hromadske

В рамках розведення військ на Донбасі ЗСУ не збираються здавати свої позиції і не розцінюють цей процес як капітуляцію. Про це заявив заступник командувача операції об'єднаних сил Богдан Бондар, передає ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

"Ми не здаємо і не будемо здавати позиції. Те, що зараз виконується, і те, що пропонується здійснити в майбутньому, є певними кроками до реального припинення бойових дій. П'ять років - це термін, який показав, що потрібно використовувати інші складові для припинення бойових дій", - пояснив представник штабу ООС.

Бондар уточнив, що успіх в розведенні військ в Станиці Луганській, Петровському та Золотому - не вирішальний крок для разврешенія конфлікту. За його словами, це процес, який дозволить рухатися далі у напрямку до завершення війни.

"Поки розведення сил і засобів відбулося тільки в Станиці Луганській. Але позиції, які обладнуються у Золотого і Петровського, в плані фортифікаційного обладнання краще підготовлені. Розведення військ військові не сприймають як капітуляцію", - запевнив Бондар.

Нагадаємо, розведення військ в Золотому і Петровському було заплановано на 7 жовтня, але так і не відбулося через порушення умов бойовиками. Російські окупанти щодня зривають відведення сил, обстрілюючи позиції ООС в цьому районі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська сторона в ТКГ уточнювала, за яких умов можливе розведення сил в Золотому і Петровському. Відведення військ відбудеться тільки після семиденного режиму тиші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?