У Шустера розповіли про його кримінальну справу: фігурують будинок в Італії і Кіпр
Категорія
Україна
Дата публікації

У Шустера розповіли про його кримінальну справу: фігурують будинок в Італії і Кіпр

У Шустера розповіли про його кримінальну справу: фігурують будинок в Італії і Кіпр

Ярослав Романчук, адвокат Савіка Шустера, який оголосив про голодування, розповів, що його підзахисному не висувалася підозра, і у справі про так звану «несплату податків» він проходить як свідок, а не підозрюваний.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське радіо.
«Я можу стверджувати, що і по першій і по другій справі, які зараз об'єднані в одну, Савік на сьогоднішній день проходить свідком. Підозри на вручали. У нас є адміністративна справа, вже в суді, і перше засідання буде 10.05, в кримінальній справі все буде залежати від дій і кроків слідчого управління. Ми були на допиті 2 рази, дали пояснення по обох епізодах», - розповів адвокат Шустера.
За словами адвоката, у 2008 році Савік справді отримав позику від нерезидента на придбання власного будинку в Італії. Як стверджує Ярослав Романчук, якби ці кошти надходили в Україну, то, за логікою ДФС, Савік мав їх включити в дохід. Він є податковим резидентом, тому що він тут зареєстрований і платить податки в Україні. Але зазначені кошти ніколи не надходили в Україну.
«Цим нерезидентом був резидент Кіпру. Ці кошти ніколи не надходили в Україну. Договір позики не зареєстрований в національному банку, ці кошти не надходили на жоден рахунок на території України. На сьогоднішній день податковим органом не проводилося ніякої перевірки щодо цих коштів. Сьогодні ці правовідносини двоосібні - Савіка Шустера і резидента. Тому говорити про те, що ця справа має перспективи - завчасно і безпідставно», - впевнений адвокат Ярослав Романчук.
За його словами, все, що стосується анулювання довідки на роботу, відбулося за надуманими причинами.
«Начебто він там проходить як підозрюваний, хоча в довідці МВС зазначено, що ніяких справ проти Савіка Шустера немає. Ми подали вчора заяву про те, що це неправдива інформація і ми просимо скасувати наказ. Якщо сьогодні держслужба зайнятості не скасує наказ, то ми готуємо позов до суду. Ми не виключаємо, що на підставі рішення держслужби зайнятості міграційна служба може анулювати дозвіл на проживання, тому що вона оформлялася на підставі виду на працю», - зазначив він.
Державна фіскальна служба України відкрила кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати податків стосовно громадянина Канади Савіка Шустера і посадових осіб компанії «Савік Шустер Студія». Як повідомила прес-служба, з 2005 року Шустер постійно проживає на території України, в 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок процентний фінансовий кредит у розмірі 1,34 млн євро, не повернув його кредитору в обумовлений термін.
Державна служба зайнятості розповсюдила реліз з власною позицією:
«Отже, дозвіл на застосування роботодавцем праці громадянина Канади С. Шустера був анульований на підставі того, що документи, подані роботодавцем, містили недостовірні дані. Зокрема, в документах відсутня інформація про проведення стосовно громадянина Канади С. Шустера кримінальної справи, що є підставою для відмови в продовженні дозволу», - зазначає прес-служба.
Нагадаємо, державна фіскальна служба України відкрила кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати податків стосовно посадових осіб компанії "Савік Шустер Студія" і громадянина Канади Савіка Шустера, якому анулювали дозвіл на роботу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?