У Швейцарії військовим заборонили користуватися Telegram і WhatsApp. Але в них є Threema
Категорія
Технології
Дата публікації

У Швейцарії військовим заборонили користуватися Telegram і WhatsApp. Але в них є Threema

У Швейцарії військовим заборонили користуватися Telegram і WhatsApp. Але в них є Threema
Джерело:  online.ua

Використання месенджерів WhatsApp, Signal і Telegram у військових цілях у збройних силах Швейцарії опинилося під забороною. Натомість як інструмент для цифрового спілкування викорисоувуватимуть програмне забезпечення Swiss Threema.

Джерело:  SWI Swissinfo

Однією з причин зміни політики є безпека даних. На відміну від згаданих застосунків,Threema базується в Швейцарії і не підпадає під дію законодавства в іншій країні, наприклад у Сполучених Штатах, де так званий "закон про хмарні сховища" (Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act) змушує американські технологічні фірми надавати дані на законний запит.

Cloud Act зобов'язує американські технологічні фірми надавати дані на підставі законних запитів також і Росії, де діє режим СОРМВ декількох ітерацій («Система технічних засобів для забезпечення функцій оперативно-розшукових заходів»).

Санкції за використання заборонених месенджерів не передбачили

Щорічні збори, які стягуються з користувачів Threema, оплачуватиме армія країни, але критики стверджують, що санкції проти військовослужбовців, які продовжують використовувати інші інструменти месенджерів, наразі не передбачені.

Месенджер Threema, як зазначив представник швейцарських Збройних сил, працює відповідно до норм Європейського союзу щодо забезпечення збереження даних. Щорічна плата, що стягується з користувачів компанією Threema, оплачуватиметься з поточного армійського бюджету.

Згідно з проведеними опитуваннями, найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями серед людей віком від 16 до 64 років у Швейцарії є WhatsApp.

Під час місій підтримки армії під час першої хвилі пандемії Covid-19 у 2020 році стало очевидним, що потік інформації між різними підрозділами необхідно покращити. Це підтвердив інформаційному агентству Keystone-SDA інший представник армії.

У роботі Telegram стався масштабний збій

Нещодавно в роботі Telegram стався масштабний збій, який зачепив користувачів з декількох країн, зокрема України та Швейцарії. Також застосунок працював із перебоями в Росії, Білорусі, та Німеччині. Інформація про це з’явилась на спеціалізованому сайті Downdetector, який відстежує збої на популярних інтернет-ресурсах.

На що скаржилися користувачі:

  • Робота програми (54 %)

  • З’єднання з сервером (33%)

  • Відправлення повідомлень (13%).

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?