У Словаччині спалахнув новий скандал навколо російської вакцини Спутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

У Словаччині спалахнув новий скандал навколо російської вакцини Спутник V

У Словаччині спалахнув новий скандал навколо російської вакцини Спутник V
Джерело:  online.ua

В Словаччині розгорівся новий гучний скандал після того, як стало відомо, що російська вакцина "Супутник V", яку нещодавно доставили в країну, відрізняється від зразків, результати випробувань яких були опубліковані в науковому журналі The Lancet.

Джерело: Державний інститут по контролю ліків(SUKL).

Чому Словаччина критикує РФ

За словами експертів, для схвалення вакцини не вистачає додаткових даних про доклінічні та клінічні випробування.

"Значна частина даних, приблизно 80%, не була надана навіть після повторних запитів", - скаржаться представники SUKL.

Окрім того, він звертають увагу міжнародної спільноти на те, що отриманий з Росії препарат також відрізняється від того, який був наданий для дослідження в Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

Що важливо розуміти, про невідповідність зразків раніше повідомило словацьке видання Dennik, однак офіційна Москва назвала це повідомлення фейком.

"На жаль, ми очікуємо і інших фейковий новин і провокацій від ворогів" Супутника V "в Словаччині, які намагаються дискредитувати вакцину", - заявили розробники російського препарату.

Окрім того, РФ почала вимагати від Словаччини повернути вже поставлені дози вакцини. В Росії звинуватили владу Словаччини в "численних порушеннях контракту" і саботажі.

Варто звернути увагу на те, що загалом в березні в Словаччину поставили 200 тисяч доз російської вакцини, які наразі Москва хоче повернути.

"Словаччина могла стати другою країною ЄС, яка почала використовувати «Супутник». З лютого російською вакциною своїх жителів прищеплює Угорщина. На рівні Євросоюзу вакцина поки не схвалено - багато країн спільноти висловлювали свій інтерес до «Супутнику», однак заявляли, що готові почати закупівлі тільки після схвалення EMA", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?