У "Слузі народу" оцінили санкції Зеленського проти каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі народу" оцінили санкції Зеленського проти каналів Медведчука

У "Слузі народу" оцінили санкції Зеленського проти каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

Пропрезидентська фракція “Слуга народу” у Верховній Раді підтримала рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти нардепа Тараса Козака, який офіційно володіє телеканалами “112 Україна”, ZIK, NewsOne. Ініціативу назвали буквально правильною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву нардепки Тетяни Циби у “Фейсбуці”.

За словами представниці комітету з питань свободи слова, юридичний механізм водночас не був бездоганним. Вона назвала маніпуляцією твердження про нібито наступ на свободу слова через закриття телеканалів.

“Свобода слова — не дорівнює відсутності покарання за брехню, перекручування, навіювання і тому подібні явища. Свобода слова не дорівнює вільній, безконтрольній пропаганді. Тому попри юридично небездоганний механізм виконання, вважаю рішення правильним”, - наголосила Циба.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський затвердив рішення, воно набуло чинності 2 лютого. Згідно з уточненнями медіа, проти Козака ввели санкції, зокрема, через причетність до торгівлі вугіллям з ОРДЛО, що оцінили як фінансування війни проти України.

На заборону мовлення трійки телеканалів, до яких також мала претензії Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, вже відреагували окремі представники медведчуківської фракції “ОПЗЖ”. Наприклад, нардеп Ілля Кива прямо назвав Зеленського злочинцем за втілення такого рішення.

В РНБО напередодні додали, що санкції введені на термін у 5 років.

“Рішенням РНБО України Міністерству закордонних справ України доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів”, - наголосили у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з останніми даними, на 5 років ввели санкції проти каналів"112-Україна", NewsOne, ZIK – "Новий формат", "Аріадна ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" та "Лідер ТВ", "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "112-ТВ", "НОВИНИ 24 ГОДИНИ", "Нові комунікації".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?