У Слузі народу вимагають звільнення глави "Нафтогазу" Коболєва
Категорія
Політика
Дата публікації

У Слузі народу вимагають звільнення глави "Нафтогазу" Коболєва

У Слузі народу вимагають звільнення глави "Нафтогазу" Коболєва
Джерело:  online.ua

28 грудня офіційно стало відомо, що народний обранець від президентської політично сили "Слуга народу" Олександр Качура звернувся до очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля та голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд з вимогою звільнити голову правління НАК Андрія Коболєва та скасувати збільшення тарифів на газ "Нафогазу", запланованих на січень 2021 року. Про своє рішення представник команди українського президента повідомив у Telegram, передає ONLINE.UA.

"Разом з колегами звернулися до прем'єр-міністра та голови наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Вимагаємо зупинки підвищення тарифів і негайного звільнення Коболєва з займаної посади", — підкреслив депутат.

У зверненні до Шмигаля і Споттісвуд від 27 грудня, зокрема, народні обранці скаржаться на те, що "Нафтогаз" підвищив ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні.

"Серед експертного середовища панує єдиний погляд - передумов для подальшого стрімкого зростання цін не вбачається. А тому подорожчання ціни на газ несе виключно штучний характер...Така тарифна політика НАК "Нафтогаз" регулярного підвищення вартості на газ для побутових споживачів формує кабальні тарифи, створює соціальну напругу серед населення, сприяє додатковому фінансовому навантаженню і як результат неплатоспроможності громадян розраховуватися за отримані послуги", — наголосив Олександр Качура.

Окрім того, "слуга народу" не забув згадати про результати аудиту "Нафтогазу", який виявив порушень на 226 млрд гривень, через які бюджет недоотримав понад 75 млрд гривень.

Член команди Володимира Зеленського вимагає "скасувати збільшення тарифів, що заплановані на січень 2021 року та надалі", а також - "у передбаченому законодавством порядку звільнити з займаної посади голову правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва у зв'язку із деструктивною та антисоціальною діяльністю".

Як повідомляв ONLINE.UA, у січні 2021 року пропозиції постачальників на конкурентному ринку природного газу коливатимуться від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр. Показник максимальної ціни зросте на 20,5%, а мінімальної на 11%. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?